SiolNET. Planet TV Gasilci
0,54

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gasilci

Legendarni športni novinar se vrača v novi vlogi #video

0,54

termometer

Oddaja Gasilci prihaja jeseni na Planet. Veliki gasilski izziv ne bo pustil nikogar ravnodušnega. Ko nam bodo na posebnem poligonu gasilci pokazali, kaj vse zmorejo in česa vse se morajo naučiti, bomo njihovo delo znali še bolje ceniti.

Jure Dolinar – poklicni gasilec – in Tomaž Klemenčič – športni poznavalec – sta uradna komentatorja oddaje Gasilci. Z njima bo tudi gledalcem veliko bolj jasno, kaj se dogaja na poligonu. Je pa skupno komentiranje tudi za njiju nov izziv, čeprav sta oba strokovnjaka na svojem področju.

Kako se znajdeta v novi vlogi, razložita v spodnjem videoposnetku.

Požari so le delček dela

Jureta je ekipa že poimenovala "človeška enciklopedija gasilstva", saj ima res veliko znanja in izkušenj. Četudi ne mara oznake "poklicni", saj so zanj vsi gasilci enaki, lahko prav vsakogar česa nauči. K projektu pa je pristopil z namenom ozaveščanja, saj gasilci niso na voljo le v požarih. 

Likalnik in ponev sta hitro vzrok nesreče

To kaže tudi uradna statistika, preteklo leto je bilo pri nas več kot 4.300 intervencij povezanih z požari (vir: Spin), tehničnih intervencij pa kar za tisoč več. Nesreča nikoli ne počiva, pravijo, in gasilci na terenu resnično doživijo marsikaj. Jure v videoposnetku opozarja le ne nekaj napak v domu, ki se hitro prelevijo v klic na 112.

Tomaž Klemenčič k sreči še ni potreboval pomoči gasilcev, je pa že pomagal drugim. Gasilstvo bogati okolje, v katerem živimo, meni Klemenčič.

Ker je imel pri sebi primerno orodje, je lahko odprl ključavnico in tako pomagal. Tako klic na 112 ni bil več potreben. Prisotni pa so bili seveda veseli, da je bil ob pravem času na pravem mestu.

Gasilci | Foto: Bojan Puhek Foto: Bojan Puhek

Komentatorja se bosta oglašala iz velike ognjene arene (na sliki). Kako jima bo šlo, pa presodite sami v oddaji Gasilci.

Oddaja Gasilci  veliki gasilski izziv se na Planet vrača jeseni.
Gasilci Planet TV Predstavljamo prvo društvo v oddaji Gasilci - PGD Golo #video Gasilci Planet TV PGD Šentjur: "Tudi mama je gasilka" #video Gasilci Planet TV PGD Jarenina - gasilci, očetje, možje
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin