SiolNET. Planet TV Gasilci
0,03

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Gasilci

Ali bi jez zdržal deset tisoč litrov vode? #video

0,03

termometer

Ta petek se bosta pomerila PGD Leskovec in PGD Dragatuš. V nalogi Poplava tovarne sodelujejo trije gasilci, v treh minutah morajo s 50 vrečami, vsaka tehta 25 kilogramov, zgraditi jez. Ta pa mora zdržati 30 sekund po izpustu deset tisoč litrov vode. 

Gasilci Planet TV To vidi gasilec, ko vstopi v gorečo hišo #video

Igra Poplava tovarne

Poplava oziroma vdor vode ogroža varnost poslopja, v katerem je skladiščen karbid. Ta ob stiku z vodo zaradi kemične reakcije lahko sprošča eksplozivni plin. Ekipe morajo čim hitreje postaviti vodno oviro iz vreč s peskom. Vreče morajo biti pravilno postavljene. Ko končajo nalogo oziroma ko preteče čas, v katerem morajo zaščititi nevarno mesto, se izpusti vodo. Zajezitev mora zdržati pritisk vode. Zaradi vdora vode, ki že teče v poslopje, morajo tekmovalci v najkrajšem mogočem času zaščititi mesto nevarnosti – majhen bazen, v katerem se nabira voda. Voda se ne sme preliti čez rob notranje "posode", v kateri je "karbid". 

Ko končajo nalogo, se tekmovalci premaknejo na varno točko za črto, šele nato se spusti voda in odšteva se 30 sekund. Naloga je opravljena, če jez zdrži 30 sekund po izpustu vode.

Jim bo uspelo?

Izvedeli boste že ta petek v oddaji Gasilci, ob 20.uri na Planetu.
Gasilci Planet TV Ekskluzivno vam pokažemo gasilsko zlato čelado #foto Gasilci Planet TV Po večurnem snemanju oddaje Gasilci je šel dekletom delit rože #video Gasilci Planet TV Slovenska TV-legenda, ki navija za domače gasilce #video
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube. 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin