Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 8. 2018,
11.03

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

1

Natisni članek

Kerry Washington Škandal Planet TV

Petek, 3. 8. 2018, 11.03

5 let, 8 mesecev

Škandal

Trump je spremenil potek serije Škandal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,97

1

V peti sezoni politične drame, katere vrhunec prav te dni spremljamo na Planet TV, se odvijajo prvi predvolilni boji. Eden od republikanskih kandidatov za predsednika, milijarder Hollis Doyle, pa močno spominja na resničnega ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Mellie Grant (Bellamy Young) je predsedniška kandidatka, ki odslikava Hillary Clinton in njene težave z "všečnostjo" | Foto: Mellie Grant (Bellamy Young) je predsedniška kandidatka, ki odslikava Hillary Clinton in njene težave z "všečnostjo"

Eno od glavnih prizorišč Škandala je tudi Ovalna pisarna in nič drugače ni v peti sezoni, ki jo spremljamo na Planet TV. Vrhunec sezone so priprave na nov predvolilni boj, v katerem glavna junakinja serije Olivia Pope (Kerry Washington) vodi kampanjo Mellie Grant (Bellamy Young), nekdanje žene ameriškega predsednika Fitzgeralda Granta III. Čeprav je imela tudi Olivia razmerje s predsednikom, uspeta ambiciozni ženski preseči medsebojne razlike in sodelovati.

A ena od ovir na poti do nominacije za republikanskega kandidata za predsednika ZDA pa je robati naftni mogotec Hollis Doyle, ki se ne le odloči kandidirati tudi sam, ampak Mellie celo ukrade načrt njene kampanje s sloganom vred. Hollis, ki ga odlično igra Gregg Henry, je ksenofobni milijarder brez dlake na jeziku in še posebno brez moralnih zadržkov, ki je bil poročen petkrat in ima osem otrok.

Hollis Doyle (Gregg Henry), Trumpov "dvojnik" v seriji Škandal | Foto: Hollis Doyle (Gregg Henry), Trumpov "dvojnik" v seriji Škandal

Z ekscesi Hollisa Doyla niso mogli konkurirati Trumpovim ekscesom

Lik Hollisa Doyla smo sicer spoznali (in zasovražili) že v drugi sezoni, a med volilno kampanjo je njegova ljubezen do orožja in zaničevalen odnos do priseljencev ter žensk dobil nov zalet. Pred novinarji je celo "spekel" slanino tako, da jo je zavil v aluminijasto folijo in jo pritrdil okoli svojega polavtomatskega orožja, kar se zdi precej trapasto, a kot pravi avtorica serije Shonda Rhimes, z ekscesi Hollisa Doyla sploh niso mogli konkurirati Donaldu Trumpu.

"Z našo zgodbo smo hoteli raziskati, kaj bi se zgodilo, če bi z avtobusa popadala kolesa in nihče ne bi sedel za volanom. Težava je bila, da so kolesa dejansko popadala z avtobusa in nihče ne drži volana," je o tem, kako je resničnost nepričakovano postala prava konkurenca njihovi fiktivni zgodbi, povedala Shonda.

Predsednik Fitzgerald Grant III. (Tony Goldwyn) se proti koncu pete sezone spremeni in skuša postati boljši človek | Foto: Predsednik Fitzgerald Grant III. (Tony Goldwyn) se proti koncu pete sezone spremeni in skuša postati boljši človek

"Posneli smo prizor z Greggom Henryjem, naslednji dan pa se je nekaj podobnega, le še bolj norega, zgodilo v volilnem boju med Trumpom in Hillary," pa je povedala igralka Bellamy Young. S soigralko se strinja tudi Gregg Henry, ki upodablja Hollisa: "Prebral sem scenarij in si mislil, da je to res odpuljeno. A štiri dni kasneje ni bilo."

Škandalozni Washington iz serije se je uresničil

Po trditvah Shonde Rhimes je ob trenutni politični klimi pravzaprav težje pisati scenarij za politično serijo, kakršno je imela v mislih. "Vse stvari, ki bi jih napisala za Škandal, se dogajajo v resničnem življenju, zato je težje pisati tako, kot smo včasih, ko smo si preprosto zamislili Washington kot najbolj škandalozno, strašljivo okolje kdajkoli."

Olivia Pope (Kerry Washington) je presenetila vse, ko je prevzela vodenje predsedniške kampanje Mellie Grant (Bellamy Young) | Foto: Olivia Pope (Kerry Washington) je presenetila vse, ko je prevzela vodenje predsedniške kampanje Mellie Grant (Bellamy Young)

"Včasih sem vedela, kako se bo vse skupaj končalo," še dodaja Rhimesova: "Potem pa je bil izvoljen Donald Trump. Imeli smo usmeritev, zdaj pa ne vem, če je to še naša smer."

Peto sezono serije Škandal, v kateri prav zdaj spremljamo predvolilne boje, lahko ujamete na Planet TV od ponedeljka do petka ob 15.35, ponovitev pa je sporedu pozno zvečer. Zadnji del pete sezone bo na sporedu v sredo, 8. avgusta, ob 15.35.
Planet TV V glavni vlogi serije Škandal so si sprva zamislili belko
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte