SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,06

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To so izzivi, ki so zaznamovali snemanje te filmske uspešnice #video

0,06

termometer

Nocoj si boste na Planetu lahko ob 21.25 ogledali uspešnico o junaku Jamesu Bondu, ki nosi naslov Operacija vesolje (Moonraker). V nadaljevanju si lahko preberete, s kakšnimi izzivi se je filmska zasedba spoprijela med nastajanjem tega filma.

1. Uvodni prizor filma so morali posneti kar 88-krat.

James Bond v uvodnem prizoru skoči iz letala kar brez padala. James Bond v uvodnem prizoru skoči iz letala kar brez padala.

Za vsak film o agentu 007 je značilen uvodni prizor z veliko akcije. Nič drugače ni pri filmu Operacija vesolje (Moonraker), saj mora v njem James Bond skočiti iz letala brez padala. Bond mora med prostim padanjem ukrasti padalo nasprotniku, vmes pa se še bori z njim. Uvodni prizor traja samo slabi dve minuti, ampak preden so zbrali vse potrebne posnetke, so morali prizor ponoviti kar 88-krat. Tolikokrat je moral kaskader skočiti, posnetke pa so snemali z naglavnimi kamerami, ki so jih med skokom s padalom nosili vsi udeleženci.

License To Kill, James Bond Planet TV Kaskaderski prizori v tem Bondovem filmu veljajo za ene od najbolj osupljivih

2. Glavni igralec je bil med snemanjem v bolnišnici.

Roger Moore, ki v filmu Operacija vesolje (Moonraker) igra glavnega junaka Jamesa Bonda, je moral med snemanjem na zdravljenje v bolnišnico. Dobil je namreč ledvične kamne, zaradi njegovega zdravljenja pa so tudi zamujali s produkcijo. Posledično so ga takoj, ko je bil odpuščen iz bolnišnice, posedli na letalo in po njegovem pristanku nadaljevali snemanje.

Živi in pusti umreti Planet TV V filmu o Bondu so uporabili prave krokodile: kaskader je dobil 193 šivov #video

3. Kaskader je na snemanju skoraj umrl.

Vznemirljiv, a hkrati za snemanje izredno nevaren prizor Vznemirljiv, a hkrati za snemanje izredno nevaren prizor

V filmu Operacija vesolje (Moonraker) boste lahko videli še en sicer zelo vznemirljiv, ampak za snemanje izredno nevaren prizor. Gre za prizor, v katerem spremljamo boj Jamesa Bonda in njegovega nasprotnika v gondoli nad Riom de Janeirom. Gondola se povzpne kar 220 metrov visoko, zato ne preseneča, da so bili kaskaderji med povzpenjanjem na streho v izredni nevarnosti. Enemu izmed kaskaderjev je med snemanjem zdrsnilo. Na srečo se mu je uspelo uloviti in si rešiti življenje, saj bi bil padec z gondole zanj nedvomno usoden.

Film Operacija vesolje (Moonraker), v katerem bo v glavni vlogi nastopil Roger Moore, si lahko na Planetu ogledate nocoj ob 21.25. Pred tem pa ne zamudite še ene njegove uspešnice, ki nosi naslov Vohun, ki me je ljubil (The Spy Who Loved Me), z začetkom ob 19. uri.

Daniel Craig Planet TV James Bond ob tej pesmi ni mogel zadržati solz Pierce Brosnan Planet TV Pierce Brosnan: En klic je postavil moje življenje na glavo Arnold Schwarzenegger Planet TV Ta zvezdnik ima doma svoj tank #video
Spremljajte nas na družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube. Več ekskluzivnih vsebin najdete tudi na Planeteka.si.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin