SiolNET. Planet TV Filmi in serije
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger

To serijo je zavzeto spremljala tudi kraljica in v njej iskala napake

0,21

termometer

Ob sobotah in nedeljah lahko gledalci na Planetu spremljajo odlično serijo Downton Abbey, ki je z zgodbo o spletkah in romancah družine Crawley ter njene služinčadi očarala gledalce po celem svetu. Ena od zvestih gledalk serije naj bi bila celo angleška kraljica Elizabeta II., ki je v seriji rada iskala tudi morebitne zgodovinske netočnosti.

Planetov kino s kavča Planet TV Akcijski vikend na Planetu

Posebni kraljevi poročevalec Brian Hoey je za Vanity Fair povedal, da kraljica Elizabeta II. v seriji ni uživala samo ob spremljanju zapletov v družini Crawley, ampak jo je zanimalo tudi, kako zelo natančni so bili ustvarjalci pri zgodovinskem ozadju, ki je pomemben del serije. "Rada išče napake, čeprav so stvari ponavadi kar točne," je povedal avtor knjige Doma s kraljico.

Enega najbolj priljubljenih likov v seriji Downton Abbey igra legendarna Maggie Smith. | Foto: Enega najbolj priljubljenih likov v seriji Downton Abbey igra legendarna Maggie Smith.

Kljub temu naj bi odkrila vsaj eno večjo napako. "Kraljica je v eni epizodi opazila, da je mladi britanski častnik nosil medalje, ki jih v času, ko naj bi živel, sploh še niso podeljevali. Boril se je v prvi svetovni vojni, medalje na prsih pa so bile iz druge svetovne vojne."

Kate Middleton, princ William | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Ni pa bila kraljica edina zvesta gledalka serije s kraljevega dvora. Kate Middleton je celo obiskala snemalno prizorišče te uspešne serije, njen mož in prestolonaslednik William pa je priznal, da je Downton Abbey ena njegovih in ženinih najljubših serij.

Kultno dramo Downton Abbey lahko na Planetu spremljamo ob sobotah in nedeljah popoldne. Konec tedna na Planetu bo sicer v znamenju akcijskih junakov.

Downton Abbey Planet TV Serija, ki se je z nagradami zapisala v Guinnessovo knjigo rekordov Umori v gorah Planet TV Osupljiva stavba iz serije je prava policijska postaja Downton Abbey Planet TV Neprijetne vonjave na snemanju kultne serije Downton Abbey Planet TV Odrezava grofica, ki je osvojila srca gledalcev
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.   

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin