Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
14. 8. 2021,
8.30

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

4

Natisni članek

Planet TV

Sobota, 14. 8. 2021, 8.30

2 leti, 8 mesecev

Med snemanjem filma so strmoglavili čisto pravo letalo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,36

4

Planet TV

Nocoj ob 21.35 uri si boste na Planetu lahko ogledali znanstvenofantastično akcijsko kriminalko Brez obraza z Johnom Travolto in Nicolasom Cageem v glavnih vlogah. Film ima na spletni strani IMDb visoko oceno 7,3, bil pa je nominiran tudi za oskarja. Snemanje filma je spremljalo nekja zanimivih zgodb, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju.

Planet Eva
Planet TV Vabljene na Planet Eva

1. Prva izbira za glavni vlogi v filmu naj bi bila takratni veliki zvezdi akcijskih filmov Arnold Schwarzenegger in Sylvester Stalone, ki pa vlog nista sprejela. Ustvarjalci so nato razmišljali tudi o Harrisonu Fordu in Michaelu Douglasu,  Bruceu Willisu in Alecu BaldwinuAlu Pacinu in Robertu De Niru ter Jeanu-Claudu Van Dammu in Stevenu Seagalu. Ko je John Woo prevzel režijo filma, pa se je odločil, da sta za vlogi po njegovem mnenju najbolj primerna John Travolta in Nicolas Cage.

Planet TV | Foto:

2. Ker v filmu Nicolas Cage in John Travolta igrata drug drugega, sta pred snemanjem kar dva tedna preživela skupaj, da bi se naučila oponašati specifične geste in vokalne posebnosti drug drugega. 

Rebelde
Planet TV Igralci priljubljene serije se vračajo tudi na glasbene odre

3. Soscenarist Mike Werb je idejo za zgodbo, ki se vrti okoli presaditve obraza, dobil od prijatelja, ki je imel nesrečo z zmajem in so mu morali odstraniti večino kože z obraza, rekonstruirati obrazne kosti in ponovno prišiti kožo na svoje mesto.

Planet TV | Foto:

4. Kirurgi so prvič uspešno presadili obraz človeku leta 2012. Nov obraz je takrat dobil Richard Norris, ki se je leta 1997 (istega leta je film Brez obraza prišel na filmska platna) po nesreči s puško ustrelil v obraz. 

Kraljica Elizabeta
Planet TV To serijo je zavzeto spremljala tudi kraljica in v njej iskala napake

5. Film je poln zahtevnih akcijskih prizorov. Producent Barrie M. Osborne je povedal, da so tovrstne prizore, vključno z bojem na palubi čolna in na letalu, ki gre po pristajalni stezi, najprej nameravali posneti na zelenem ozadju. Kasneje so se odločili, da jih bodo posneli v resničnem okolju in tako poudarili "realizem zgodbe". Tako so posneli tudi pravo strmoglavljanje letala. Za to pa so imeli samo en poskus. Uporabili so kar 13 kamer iz različnih zornih kotov.

Film Brez obraza (Face Off) si na Planetu lahko ogledate nocoj ob 21.35. Ob 19.45 pa ne zamudite še ene filmske uspešnice z Nicholasem Cageom in Nicole Kidman Talci (Trespass).

Umori v gorah
Planet TV Osupljiva stavba iz serije je prava policijska postaja
Planet TV
Planet TV Bojanu Papežu spet uspelo #foto
Spremljajte nas tudi na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Ne spreglejte