Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 9. 2020,
7.31

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Natisni članek

Viggo Mortensen Planet TV

Sreda, 16. 9. 2020, 7.31

3 leta, 7 mesecev

Kapitan fantastični

Otroci so morali podpisati pogodbo, da ne bodo jedli sladkarij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,26

Nocoj ob 20. uri bo na Planetu izvrstni film Kapitan fantastični, ki je glavnemu igralcu Viggu Mortensenu prinesel nominacijo za oskarja. Viggo igra očeta šestih otrok, ki živijo povsem odmaknjeno in samozadostno, brez sodobne tehnologije in hitre prehrane, otroci pa so morali zato z režiserjem podpisati prav posebno pogodbo.

Kapitan fantastični (Captain Fantastic) je ganljiva komična drama o nekoncvencionalni družini, ki mora zapustiti svoj dom sredi ameriške divjine, da bi zaživela v svetu, v katerega ne verjame. Režiser Matt Ross je poskušal film posneti čim bolj verodostojno, zato je s šestimi otroškimi igralci podpisal posebno pogodbo, po kateri med snemanjem niso smeli jesti hitre prehrane in uporabljati svojih mobitelov.

Benovi otroci lahko razpravljajo o Marxu in Bratih Karamazovih, ne poznajo pa kokakole. | Foto: Benovi otroci lahko razpravljajo o Marxu in Bratih Karamazovih, ne poznajo pa kokakole.

"Spisali smo pravno ustrezno pogodbo in zahteval sem, da na prizorišče ne prinašajo nobene elektronike. Prosil sem jih tudi, naj jedo izjemno dobro, naj ne uživajo procesirane hrane, naj ne jedo sladkorja ter naj povečajo vnos puste hrane in beljakovin," je povedal režiser. Vendar kazen za kršenje pogodbe vseeno ni bila ravno huda: "Če bi prekršili dogovor, bi me morali prositi za odpuščanje. Mislim, da tega nisem nikoli zahteval. Namen je bil, da vse skupaj vzamejo resno za ta kratek čas, ko smo snemali film."

Predanost filmu se je Mattu Rossu obrestovala, saj je bil v Cannesu nagrajen za režijo, medtem ko je bil glavni igralec Viggo Mortensen nominiran tako za oskarja kot za zlati globus in bafto. Kapitan fantastični ima na spletni strani IMDb visoko oceno 7,9.

Kapitan fantastični | Foto:

Ben (Viggo Mortensen) z ženo vzgaja šest otrok v osami gozdov, kjer se učijo živeti v harmoniji z nedotaknjeno naravo. Toda mama mora zaradi psihičnih težav v bolnišnico, kjer stori samomor. Njen zagrenjeni oče Benu prepove udeležbo na pogrebu, ker pa se želijo otroci še zadnjič posloviti od mame, se družina odpravi nazaj v civilizacijo. Ob stiku z drugimi ljudmi se v otrocih začnejo porajati novi občutki in želje, ki jih prej niso poznali. Da bi Ben ohranil družino, mora prisluhniti otrokom in premisliti, kaj je najboljše za njihov razvoj.
Film Kapitan fantastični si lahko na Planetu ogledate v sredo ob 20. uri, kako preživeti v neokrnjeni naravi pa vam vsak torek ob 21. uri v oddaji Preživetje v divjini razloži tudi Brane T. Červek.
Ko boš moja
Planet TV Po Esmeraldi vzdihujemo ob mehiški ljubezenski zgodbi Ko boš moja
Spremljajte nas na omrežjih FacebookInstagram, Twitter in YouTube.

 

Ne spreglejte