Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
20. 7. 2019,
16.00

Osveženo pred

4 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

Planet TV

Sobota, 20. 7. 2019, 16.00

4 leta, 9 mesecev

Neverjetna resnična zgodba, ki je navdahnila celo film #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16
Planet TV | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

V soboto ob 22.20 si boste na Planetu lahko ogledali biografsko športno dramo Roka za milijon dolarjev. Film temelji na resnični zgodbi športnega agenta J. B. Bernsteina, ki mu posel ni ravno cvetel. Nato pa je prišel na nekoliko nenavadno idejo, se odpravil v Indijo in prek šova talentov med igralci kriketa iskal nadarjene športnike, ki bi jih lahko poslal v ameriško profesionalno bejzbolsko ligo.

Približno 38 tisoč Indijcev se je prijavilo v šov in upalo na nagrado 100 tisoč dolarjev in uspeh v Ameriki. Večina tekmovalcev je bila zelo slaba. Rinku Singh - sin voznika tovornjaka - je bil okronan za zmagovalca, saj je žogico za bejzbol vrgel s hitrostjo 89 km/h, čeprav prej nikoli ni igral bejzbola. Dineš Patel, ki je v šoli metal kopje, pa je zasedel drugo mesto. Mladeniča sta za seboj pustila družino in prijatelje ter odpotovala v Kalifornijo.

Nenavadnega športnega agenta J. B. Bernsteina je v filmu odigral Jon Hamm. | Foto: Nenavadnega športnega agenta J. B. Bernsteina je v filmu odigral Jon Hamm.

Planet TV
Planet TV Biografska športna drama Roka za milijon dolarjev

Ko sta prvič prišla v Združene države leta 2008, sta bila povsem šokirana ob tem, kar sta videla. Prihajala sta iz vasi, kjer ne poznajo mobilnih telefonov, interneta ali televizorjev z ravnim zaslonom, zato ju je vse skupaj presenetilo. Ko so ju peljali gledat film v 3D-kino, sta zavrnila posebna očala, ki so potrebna za gledanje tovrstnih filmov: "Ne, hvala gospod, ampak dobro vidiva." Prav tako ju je šokiralo, ko sta videla, da skoraj vsaka jed na jedilnikih vsebuje govedino. Krava je v Indiji namreč sveta žival.

Planet TV | Foto:

Tam sta najprej trenirala s trenerjem Tomom Housem. Nekaj ​​mesecev pozneje pa jima je Bernstein zagotovil preizkušnjo pred skavti ameriške bejzbolske lige. Nobeden od njiju se ni preveč izkazal.

Uspelo jima je v drugem poskusu in tako sta leta 2009 oba kot prva Indijca podpisala profesionalno športno pogodbo v Združenih državah Amerike. To je v domači Indiji povzročilo pravo evforijo in pridobila sta precej simpatij sodržavljanov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rinku Singh Rajput (@rinkusingh_themilliondollararm) on

Singh in Patel sta julija 2009 nato prvič nastopila v sicer nižji profesionalni ligi. Kmalu zatem je Singh dosegel tudi prvo zmago v profesionalni bejzbolski ligi. Patel je novembra 2010 zapustil ekipo Pittsburg Pirates in ligo. V Indiji je nadaljeval šolanje in postal učitelj. Singh je ostal in si želel preboja v najelitnejše tekmovanje. Vztrajal je še kar nekaj let, vendar so ga neprestano ovirale poškodbe in večjega uspeha zato ni dosegel. Pred kratkim pa se je celo preizkusil v wrestlingu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rinku Singh Rajput (@rinkusingh_themilliondollararm) on

Biografska športna drama Roka za milijon dolarjev (Million Dollar Arm) bo na sporedu v soboto, 20. julija, ob 22.20 na Planetu.
Spremljajte nas na omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.
Planet TV
Planet TV Nedeljska akcija z Dwaynom Johnsonom
Ne spreglejte