SiolNET. Planet TV Filmi in Serije
0,21

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Viceland

Kako pomanjkanje moških vpliva na vedenje žensk #foto

0,21

termometer

Viceland
Foto: Planet TV/Vice

Novinarka in nekdanja manekenka Hailey Gates je v dokumentarni seriji Države skozi modo, ki jo lahko spremljate na Planetu, v St. Peterburgu pobliže spoznavala položaj ruskih žensk. Presenetljivo je, da so se zaradi pomanjkanja moških ženske prisiljene približati temu, kar moški hoče, in se odreči temu, da bi bile samosvoje, če si želijo najti partnerja.

Zaradi vse večjega vpliva ortodoksne cerkve in Putinove kampanje #Prava družina je v Rusiji poroka postala zelo velik pritisk, posebej za ženske. Razlog je v manjšem številu moških. Med 2. svetovno vojno je v Rusiji umrlo skoraj 20 milijonov ljudi, večinoma moških, dve generaciji pozneje pa si ta populacija še vedno ni opomogla. Na 100 žensk je tako v Rusiji le 86 moških.

Viceland Foto: Planet TV/Vice

Prav zato tam cvetijo poročne agencije, kjer ženske učijo, da se morajo večkrat nasmehniti, da so ženstvene v svojem videzu in vedenju in da morajo storiti vse, da ugajajo moškim, ter jih obravnavati kot bogove.

Viceland Foto: Planet TV/Vice

Vse te skrajne ideje in promocija "prave" družine so prisotne v vseh vidikih ruske družbe. Takšno je tudi lepotno tekmovanje Gospa Rusije, kjer naj bi matere za lepotni naslov tekmovale skupaj s svojimi otroki. Gre za neke vrsto čaščenje tradicionalne ruske družine, zanimivo pa je, da v polovici primerov tekmovalka in otrok, ki skupaj stopata po modni pisti, sploh nista v sorodu. Več tekmovalk je kljub mladim letom že ločenih in tudi sicer ima Rusija največji odstotek ločitev na svetu.

Več o tem, kakšen vpliv imata Putin in njegova politika na življenje in modno industrijo v Rusiji, pa v nocojšnji epizodi dokumentarne serije Države skozi modo ob 22.30 na Planetu.
Viceland Planet TV Putin kot modna ikona #foto Države skozi modo Planet TV Ko moda razkriva družbene probleme

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin