SiolNET. Novice Volitve 2018
5,81

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Levica za podporo Šarcu, a ne v vladi

5,81

termometer

Luka Mesec Marjan Šarec | Violeta Tomić razpleta ni hotela napovedovati, je pa dejala, da so na na mizi vse opcije. | Foto: Siol.net
Violeta Tomić razpleta ni hotela napovedovati, je pa dejala, da so na na mizi vse opcije. Foto: Siol.net

Člani sveta stranke Levica so na nocojšnji seji glasovali proti vstopu v vlado pod vodstvom Marjana Šarca, so pa izglasovali podporo morebitni manjšinski vladi, ki bi jo kot premier vodil Šarec, v opoziciji pa bi jo prek tako imenovanega projektnega sodelovanja podpirala Levica. Kot so napovedali, bodo pripravili sporazum, po katerem bi lahko sodelovali z morebitno manjšinsko vlado.

Svet Levice je na današnji seji pretresal izkupiček koalicijskih pogajanj s strankami LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS.

Člani sveta so z 21 glasovi proti in 10 glasovi za zavrnili sodelovanje v vladi pod vodstvom predsednika LMŠ Marjana Šarca, so pa z 21 glasovi za in 10 glasovi proti podprli projektno sodelovanje z morebitno manjšinsko vlado pod Šarčevim vodstvom.

Marjan Šarec Novice Šarec: Pogodba je toliko usklajena, da bo o njej lahko odločal svet Levice #video

Mesec: Osnutek koalicijske pogodbe ni zadovoljiv za vstop v koalicijo

"Danes smo razpravljali, ali je osnutek koalicijske pogodbe zadovoljiv za vstop v koalicijo pod vodstvom Marjana Šarca ali za projektno sodelovanje z manjšinsko vlado. Svet stranke je odločil, da osnutek ni zadovoljiv za vstop v vlado, je pa zadovoljiv za podporo Marjanu Šarcu kot morebitnemu mandatarju," je za javno televizijo po seji sveta povedal koordinator Levice Luka Mesec.

Koordinator Levice Luka Mesec je povedal, da Levica ne bo vstopila v vlado Marjana Šarca, so pa v stranki naklonjeni projektnemu sodelovanju z morebitno manjšinsko vlado. | Foto: STA Koordinator Levice Luka Mesec je povedal, da Levica ne bo vstopila v vlado Marjana Šarca, so pa v stranki naklonjeni projektnemu sodelovanju z morebitno manjšinsko vlado. Foto: STA

Podporo sprejetemu sklepu bodo preverili še na internem strankarskem referendumu, ki se začne v sredo, a Mesec ocenjuje, da s podporo omenjenemu sklepu ne bo težav, zato bodo v sredo s tem seznanili tudi Šarca.

Levica bi se pogajala o podpori manjšinski vladi

"Pogajanja se torej nadaljujejo," je dejal Mesec, a dodal, da ne o koaliciji, pač pa o sporazumu, ki bo temeljil na osnutku koalicijske pogodbe, ki so jo v minulih dneh dorekli s peterico strank.

Luka Mesec, Levica. Novice "Če Levica vstopi v koalicijo, se bo zadovoljila z drobtinicami"

Koalicijski partnerji, med drugim tudi LMŠ, so danes popoldne sicer pričakovali pozitiven odgovor Levice. Dvome o tem, da Levica ne bo vstopila v vladno koalicijo, so pred sejo sveta Levice izrazili le v DeSUS.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 182
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin