Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
3. 8. 2018,
18.50

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,78

14

Natisni članek

Luka Mesec Marjan Šarec Levica

Petek, 3. 8. 2018, 18.50

5 let, 8 mesecev

Levica bo Šarcu še nocoj posredovala predlog sporazuma #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,78

14

Luka Mesec in Marjan Šarec | Foto STA

Foto: STA

Stranka Levica zaključuje predlog sporazuma o projektnem partnerstvu za podporo manjšinski vladi in ga bo danes zvečer posredovala LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS, so za STA potrdili v Levici. Pogovori se bodo nadaljevali v začetku naslednjega tedna, sporazum pa bo stopil v veljavo ob pozitivni odločitvi članstva Levice na internem referendumu.

Svet Levice je sicer v torek zavrnil vstop v vladno koalicijo, ki jo skuša oblikovati prvak LMŠ Marjan Šarec, menijo pa, da je osnutek koalicijske pogodbe, o kateri so se pogajali minule dni, dobra osnova za to, da Levica Šarčevo manjšinsko vlado podpre in z njo sklene sporazum o projektnem sodelovanju.

Luka Mesec Levica
Novice Levica bo predlog sporazuma o projektnem partnerstvu poslala do konca tedna

Po sredinem sestanku predstavnikov Levice s predstavniki LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS so tako sporočili, da se bodo v prihodnje usklajevali o projektnem sodelovanju.

Po mnenju predsednika LMŠ in kandidata za mandatarja Marjana Šarca je manjšinska vlada s podporo Levice možna, če bo omenjena stranka ponudila sodelovanje, ki bo vzdržno. V nekaterih drugih strankah so do take ideje precej zadržani.

Svoje pomisleke glede manjšinske vlade je v razkritem pismu, ki ga je naslovil na člane sveta stranke, navedel predsednik SMC Miro Cerar. Pismo, v katerem je prvak SMC omenjal tudi zadržke predsednice SAB Alenke Bratušek, je po poročanju Planet TV v levosredinskem peterčku v četrtek povzročilo veliko razburjenja.

Novinar: Marko Gregorc/Video: Planet TV


Marjan Šarec
Novice Šarčeva manjšinska vlada bi bila v Sloveniji prva, v Evropi to ni izjema

Levica bo o vstopu v koalicijo odločala na internem referendumu

Če bo dogovor o sporazumu med strankami dosežen, bo ta stopil v veljavo ob pozitivni odločitvi članstva Levice na strankarskem referendumu, ki mora torej torkovo odločitev sveta stranke še potrditi. Notranji referendum, o katerem so člane obvestili v soboto, poteka v obliki tajnega elektronskega glasovanja.

Antonio Costa
Novice Izkušnja iz Portugalske: kako deluje manjšinska vlada

Glasovanje bo trajalo sedem dni in se bo končalo prihodnji teden v sredo opolnoči, rezultati pa bodo na voljo najpozneje v petek, 10. avgusta, so v četrtek napovedali v stranki. Na ta dan, 10. avgusta, se sicer tudi zaključi drugi krog iskanja kandidata za mandatarja, v katerem lahko kandidata poleg predsednika republike Boruta Pahorja predlagajo tudi poslanci.

Luka Mesec in Marjan Šarec
Novice Kako bi Marjan Šarec vladal brez Levice
Ne spreglejte