SiolNET. Novice Slovenija
0,83

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Levica bo predlog sporazuma o projektnem partnerstvu poslala do konca tedna

0,83

termometer

Luka Mesec Levica
Foto: STA

Levica, ki je peterici pod okriljem LMŠ ponudila projektno partnerstvo za podporo manjšinski vladi, bo predlog sporazuma za to partnerstvo poslala do konca tedna. Pogovori se bodo nadaljevali v začetku naslednjega tedna, sporazum pa bo stopil v veljavo ob pozitivni odločitvi članstva Levice na referendumu, ki poteka te dni, so pojasnili v stranki.

Svet stranke Levica je sicer v torek zavrnil vstop v vladno koalicijo, ki jo skuša oblikovati prvak LMŠ Marjan Šarec, menijo pa, da je osnutek koalicijske pogodbe, o kateri so se pogajali minule dni, dobra osnova za to, da Levica Šarčevo manjšinsko vlado podpre in z njo sklene sporazum o projektnem sodelovanju.

Luka Mesec Novice Levica za podporo Šarcu, a ne v vladi

Po sredinem sestanku predstavnikov Levice s predstavniki LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS so tako sporočili, da se bodo v prihodnje usklajevali o projektnem sodelovanju. Po mnenju predsednika LMŠ in pretendenta za mandatarja Marjana Šarca je manjšinska vlada s podporo Levice možna, če bo omenjena stranka ponudila sodelovanje, ki bo vzdržno.

Po mnenju Marjana Šarca je manjšinska vlada s podporo Levice možna, če bo ta ponudila sodelovanje, ki bo vzdržno. Po mnenju Marjana Šarca je manjšinska vlada s podporo Levice možna, če bo ta ponudila sodelovanje, ki bo vzdržno. Foto: STA

Kot so v Levici danes navedli za STA, bodo predlog sporazuma o projektnem partnerstvu za podporo manjšinski vladi omenjeni peterici strank poslali do konca tedna, v začetku naslednjega tedna pa bodo nadaljevali pogovore s ciljem uskladitve sporazuma. Kot je v sredo po srečanju pojasnil Šarec, bo temelj za projektno sodelovanje osnutek koalicijske pogodbe, o katerem so se usklajevali v minulih dneh.

V Levici so pojasnili tudi, da bo sporazum stopil v veljavo ob pozitivni odločitvi članstva na referendumu, ki mora torej torkovo odločitev sveta stranke še potrditi.

Marjan Šarec Novice Marjan Šarec pripravljen sprejeti vodenje manjšinske vlade #video

Notranji referendum, o katerem so člane obvestili v soboto, poteka v obliki tajnega elektronskega glasovanja. Glasovanje bo trajalo sedem dni in se bo zaključilo prihodnji teden v sredo opolnoči, rezultati pa bodo na voljo najpozneje v petek, 10. avgusta, so napovedali v stranki.

Na ta dan, 10. avgusta, se sicer tudi zaključi drugi krog iskanja mandatarskega kandidata, v katerem lahko kandidata poleg predsednika republike Boruta Pahorja predlagajo tudi poslanci.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 12
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin