Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 8. 2018,
15.21

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

8

Natisni članek

vlada Luka Mesec Marjan Šarec Levica

Četrtek, 2. 8. 2018, 15.21

5 let, 8 mesecev

Levica bo predlog sporazuma o projektnem partnerstvu poslala do konca tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

8

Luka Mesec Levica | Foto STA

Foto: STA

Levica, ki je peterici pod okriljem LMŠ ponudila projektno partnerstvo za podporo manjšinski vladi, bo predlog sporazuma za to partnerstvo poslala do konca tedna. Pogovori se bodo nadaljevali v začetku naslednjega tedna, sporazum pa bo stopil v veljavo ob pozitivni odločitvi članstva Levice na referendumu, ki poteka te dni, so pojasnili v stranki.

Svet stranke Levica je sicer v torek zavrnil vstop v vladno koalicijo, ki jo skuša oblikovati prvak LMŠ Marjan Šarec, menijo pa, da je osnutek koalicijske pogodbe, o kateri so se pogajali minule dni, dobra osnova za to, da Levica Šarčevo manjšinsko vlado podpre in z njo sklene sporazum o projektnem sodelovanju.

Luka Mesec Marjan Šarec
Novice Levica za podporo Šarcu, a ne v vladi

Po sredinem sestanku predstavnikov Levice s predstavniki LMŠ, SD, SMC, SAB in DeSUS so tako sporočili, da se bodo v prihodnje usklajevali o projektnem sodelovanju. Po mnenju predsednika LMŠ in pretendenta za mandatarja Marjana Šarca je manjšinska vlada s podporo Levice možna, če bo omenjena stranka ponudila sodelovanje, ki bo vzdržno.

Po mnenju Marjana Šarca je manjšinska vlada s podporo Levice možna, če bo ta ponudila sodelovanje, ki bo vzdržno.  | Foto: STA , Po mnenju Marjana Šarca je manjšinska vlada s podporo Levice možna, če bo ta ponudila sodelovanje, ki bo vzdržno. Foto: STA ,

Kot so v Levici danes navedli za STA, bodo predlog sporazuma o projektnem partnerstvu za podporo manjšinski vladi omenjeni peterici strank poslali do konca tedna, v začetku naslednjega tedna pa bodo nadaljevali pogovore s ciljem uskladitve sporazuma. Kot je v sredo po srečanju pojasnil Šarec, bo temelj za projektno sodelovanje osnutek koalicijske pogodbe, o katerem so se usklajevali v minulih dneh.

V Levici so pojasnili tudi, da bo sporazum stopil v veljavo ob pozitivni odločitvi članstva na referendumu, ki mora torej torkovo odločitev sveta stranke še potrditi.

Novice Marjan Šarec pripravljen sprejeti vodenje manjšinske vlade #video

Notranji referendum, o katerem so člane obvestili v soboto, poteka v obliki tajnega elektronskega glasovanja. Glasovanje bo trajalo sedem dni in se bo zaključilo prihodnji teden v sredo opolnoči, rezultati pa bodo na voljo najpozneje v petek, 10. avgusta, so napovedali v stranki.

Na ta dan, 10. avgusta, se sicer tudi zaključi drugi krog iskanja mandatarskega kandidata, v katerem lahko kandidata poleg predsednika republike Boruta Pahorja predlagajo tudi poslanci.

Ne spreglejte