SiolNET. Novice Volitve 2018
0,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kakšna stališča zagovarjajo pomladki strank? #video

0,40

termometer

Čeprav volitve praviloma odločajo starejši volivci, stranke pred volitvami s svežimi kandidatki in podmladki nagovarjajo tudi mlajše volivce. Ker so mladi običajno brez dlake na jeziku, smo preverili, ali so mladi politični obrazi pravzaprav tisti, ki zastopajo bolj radikalne ideje svojih strank.

Mladi politiko dojemajo kot resen posel, so poročali v oddaji Planet Danes na Planet TV. "Zakaj kandidiram za NSi? Zato, ker je to stranka, zazrta v prihodnost," je pojasnila kandidatka NSi Barbara Medic.

Da je nastopil čas za mlade, se strinjajo kandidati vseh političnih barv. Mlade politične obraze najdemo tudi na listi stranke upokojencev. "Dejstvo je, da vedno manj mladih zahaja v politiko. Moja ideja je bila, da sodelujem na teh volitvah," poudarja kandidat DeSUS Robert Berki

kolaž stranke Novice Katera stranka je bila vpletena v največ afer, kdo so ključni člani ...? Preberite opise.

Križa v šoli ne vidi noben strankarski podmladek

Mladi politiki suvereno nastopajo tudi ob nekoliko bolj ideoloških vprašanjih. Križa v šoli v prihodnje ne vidi več noben strankarski podmladek, mnenja pa so nekoliko bolj deljena ob poimenovanju ulic po nekdanjem jugoslovanskem voditelju Josipu Brozu Titu in posvojitvah istospolnih parov, so poročali na Planet TV.

Za prihodnost politike se na sončni strani Alp ni treba bati. Ne le, da je zanjo dovolj zanimanja, obstaja tudi dovolj tem, o katerih se bodo politični novinci lahko še dolgo prepirali, so poročali v oddaji Planet Danes.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin