Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
4. 3. 2023,
8.13

Osveženo pred

1 leto, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

5

Natisni članek

ZDA sin Žena umor odvetnik

Sobota, 4. 3. 2023, 8.13

1 leto, 1 mesec

Zloglasni odvetnik, ki je umoril ženo in sina, v dosmrtni zapor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

5

Alex Murdaugh | Murdaugh sicer vztraja, da je nedolžen, vendar policija in tožilstvo nista našla kredibilne alternativne teorije o morilcu. | Foto Reuters

Murdaugh sicer vztraja, da je nedolžen, vendar policija in tožilstvo nista našla kredibilne alternativne teorije o morilcu.

Foto: Reuters

V Južni Karolini je v petek sodnik Clifton Newman na dosmrtni zapor brez možnosti pogojnega izpusta obsodil 54-letnega odvetnika Alexa Murdaugha, ki ga je porota pred tem po kratki razpravi spoznala za krivega umora žene Maggie in sina Paula junija 2021.

Porota je sprejela navedbe tožilstva, da je Murdaugh ubil ženo in sina v strahu pred razkritjem, da je dolga leta zaradi odvisnosti od mamil kradel denar svoji odvetniški pisarni in strankam. Njegov drugi sin Buster je na sojenju pričal v očetovo korist. Vendar je Murdaugh nasprotoval sinovim izjavam in se s tem praktično sam obsodil.

Alex Murdaugh
Novice Zloglasni odvetnik Murdaugh spoznan za krivega umora svoje žene in sina #video

Murdaugh vztraja, da je nedolžen

Murdaugh sicer vztraja, da je nedolžen, vendar policija in tožilstvo nista našla kredibilne alternativne teorije o morilcu. Policija se je osredotočila nanj, ker je na začetku preiskave lagal o tem, kje je bil pred umorom. Njegovi odvetniki so nanizali številne alternativne teorije in namigovali, da bi lahko zločin izvršili tisti, ki so Murdaugha zalagali z mamili, in tisti, ki so bili jezni nanj zaradi vpletenosti v še eno sumljivo smrt pred leti.

Vendar to ni bilo dovolj, da bi poroto prepričali v obstoj kredibilnega dvoma, Murdaugha pa so poleg tega prevečkrat ujeli na laži, da bi mu verjeli, ko je trdil, da je nedolžen. 

Murdaugh je pričal v svojo obrambo in opisal, da je trupli svoje žene in sina odkril v pasji koči na svojem posestvu Moselle. | Foto: Reuters Murdaugh je pričal v svojo obrambo in opisal, da je trupli svoje žene in sina odkril v pasji koči na svojem posestvu Moselle. Foto: Reuters

Sin je bil ubit z brzostrelko, žena pa z avtomatsko puško

Murdaughovo 52-letno ženo Maggie in 22-letnega sina Paula je 7. junija 2021 na družinskem posestvu ustrelil iz bližine. Sin je bil ubit z brzostrelko, žena pa z avtomatsko puško, ki jo je družina uporabljala za lov na svojem posestvu.

Čeprav naj bi bil Murdaugh na kraju dogodka tik pred umorom, orožja niso nikoli našli, prav tako ne neposrednih dokazov, ki bi dokazovali, da je bil morilec.

Murdaugh je pričal v svojo obrambo in opisal, da je trupli svoje žene in sina odkril v pasji koči na svojem posestvu Moselle. Priznal je, da je kradel in poneverjal, lagal pa je tudi o svoji odvisnosti od drog, za katere je po besedah njegovih odvetnikov porabil 50 tisoč dolarjev na teden.

policija, policijski avto
Novice Policija odkrila, kdo je umoril novorojenčka #video
Dom upokojencev Prebold
Novice Za obtoženega poskusa umora sostanovalca v domu upokojencev v Preboldu tožilka zahteva 13 let zapora
Ne spreglejte