Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
3. 8. 2022,
11.05

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,41

17

Natisni članek

tragedija fotografija Avstralija smrt

Sreda, 3. 8. 2022, 11.05

1 leto, 8 mesecev

Zaradi selfija mama dveh sinov zgrmela s pečine

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,41

17

V želji za selfijem je v Avstraliji pred očmi svoje družine decembra 2020 umrla 38-letna mama, ki je padla čez rob pečine na razgledni točki Boroka. Po poročilu mrliške oglednice so končno znane podrobnosti te tragične nesreče. 

Poročilo mrliške oglednice, ki je do potankosti raziskala nesrečo 38-letne Rosy Loomba, opisuje, kaj se je tistega dne zgodilo v nacionalnem parku Victoria's Grampian v Avstraliji.

Incident se je začel, ko sta se Rosy in njen mož Basant pridružila vrsti, da bi na razgledni točki posnela fotografijo, medtem ko sta bila na družinskem sprehodu po gozdu s svojima sinovoma.

Vlak
Novice Zaradi selfija sedemnajstletnika ob plezanju na vagon ubil električni tok
Planet Vau
Planet TV Pevec zaplesal kar med krokodili in skušal narediti selfi #video

Ko sta prišla na vrsto, sta se zakonca odločila, da preplezata varnostno ograjo in na skalni polici posnameta selfi. Vse skupaj se je naglo sprevrglo v nočno moro, saj je Rosy spodrsnilo, izgubila je ravnotežje in obvisela na pečini. 

Mož jo je obupano skušal povleči na varno, a brez uspeha in družina ter očividci so lahko le opazovali, kako je Rosy zgrmela 30 metrov v globino. 

Bi več opozoril preprečilo tragedijo?

Policija Viktorije in prostovoljci državne službe za nujne primere so zaradi dostopa po težkem terenu potrebovali več kot šest ur, da so izvlekli truplo pokojne Rosy. Umrla je zaradi številnih poškodb, med njimi so bili najbolj usodni zlomi lobanje in hrbtenice.

Namestnica državnega mrliškega oglednika Jacqui Hawkins je v ponedeljek povedala, da je na območju nujna dodatna previdnost, saj se navdušenci nad selfiji še naprej zgrinjajo na nevarno razgledno točko:

"Opazila sem, da obiskovalci parkov še naprej plezajo prek ograj, da bi dostopali do najboljše razgledne točke za fotografijo ali pa zgolj iz radovednosti," je še dejala Hawkinsova. 

V času smrti Rosy Loombe je bilo na razgledni točki še 30 ljudi, ki so čakali, da posnamejo svojo fotografijo. Hawkinsova je priporočila, da v parku namestijo dodatne opozorilne znake na tem območju, ki izrecno navajajo, da so ljudje umrli in se resno poškodovali.

Trendi Med poziranjem za Instagram je omahnila v smrt
Novice Smrtonosni ''selfi'': čoln vozil 13-letnik, sedem mrtvih
madonna
Trendi Bi jo prepoznali? Tudi tokrat je postregla z razgaljenim selfijem #foto
Trendi Prvi selfi, odkar živi kot moški
  

 

Ne spreglejte