SiolNET. Novice Svet
0,50

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi migrantov motnje prometa v Rokavskem prelivu

0,50

termometer

pristanišče Calais migranti trajekt
Migranti in begunci se že leta zbirajo v francoskih pristaniščih ob Rokavskem prelivu v upanju, da bodo lahko prišli do Velike Britanije, pogosto zato, ker tam že živijo njihovi sorodniki. Foto: Reuters

Na trajekt v francoskem pristanišču Calais se je v soboto zvečer povzpelo okoli 50 migrantov, ki so hoteli tako potovati do Velike Britanije, zato je do danes dopoldne zastal promet trajektov med Francijo in Veliko Britanijo. Sedaj znova poteka normalno.

Podjetje DFSF je na Twitterju objavilo, da sta bili iz operativnih razlogov že odpovedani plovbi od Calaisa do Doverja v soboto ob 21.40 in danes ob 7.40. Prav tako sta bili odpovedani dve dopoldanski plovbi med Doverjem in Calaisom. Sredi dopoldneva je bilo na trajektu namreč še vedno med pet in deset migrantov, ki so jih skušali gasilci prepričati, naj ga zapustijo. Operacijo sta oteževala močan veter in dež.

Idomeni, begunci, migranti Novice Razkrinkali združbo Afganistancev, ki je čez mejo tihotapila migrante

Sedaj promet znova poteka normalno, saj so trajekt umaknili, da ne bi motil drugih plovil.

Migranti in begunci se že leta zbirajo v francoskih pristaniščih ob Rokavskem prelivu v upanju, da bodo lahko prišli do Velike Britanije, pogosto zato, ker tam že živijo njihovi sorodniki.

Francoski organi so sicer že uvedli stroge varnostne ukrepe, da bi jim preprečili dostop do območja pristanišča oz. do tovornjakov, namenjenih za prevoz s trajekti. Na drugi strani pa so ti ukrepi povzročili vse več poskusov prečkanja Rokavskega preliva v majhnih čolnih.

begunci, vlak Novice Varuh človekovih pravic ni mogel potrditi ali zavrniti očitkov o nezakonitem zavračanju migrantov migranti bihać Novice Po množičnem pretepu v BiH aretirali 11 nezakonitih migrantov Bodeča žica, meja, migranti Novice Pred obalo Džibutija potonili dve ladji z migranti Matteo Salvini Novice Italija bo izkrcala migrante, če jih bosta sprejeli Nemčija ali Nizozemska

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin