SiolNET. Novice Svet
0,31

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi Macronovega pomočnika se notranjemu ministru maje stolček

0,31

termometer

Alexandre Benalla in Emmanuel Macron
Foto: Reuters

Pristojna komisija francoske narodne skupščine bo danes zaslišala notranjega ministra Gerarda Collomba v zvezi z afero, ko se je donedavni tesni sodelavec francoskega predsednika Alexandre Benalla maja letos znesel nad protestniki.

Zaslišanje ministra pred komisijo za pravne zadeve je napovedano ob 10. uri po krajevnem času. Če bi se izkazalo, da je vedel za incident in ni primerno ukrepal, so opozicijski poslanci napovedali zahtevo po njegovem odstopu.

sodišče kladivo Novice Afera Benalla: Francoski sodnik uradno odprl preiskavo

26-letni Benalla, ki so ga šele po izbruhu afere v medijih odpustili s položaja pomočnika vodje kabineta predsednika Emmanuela Macrona, je osumljen nasilja s strani javnega uslužbenca, zlorabe pooblastil, nezakonite uporabe policijskih oznak in sodelovanja pri nedovoljeni uporabi nadzornega posnetka.

Zaradi incidenta, med katerim je nosil tudi policijsko čelado z vizirjem, čeprav ni bil nikoli pripadnik policije, se je Benalla znašel v priporu skupaj s sodelavcem Vincentom Crasejem, zaposlenim pri Macronovi stranki Naprej republika, ki je bil v času incidenta skupaj z njim.

Macron afere še ni komentiral

Priprli so tudi tri policiste, osumljene, da so Benallaju protizakonito priskrbeli videoposnetek dogajanja, da bi si opral ime. Preiskovalni sodnik je v nedeljo opravil uradno preiskavo in zaslišal osumljene.

Afera dobiva vse bolj neprijetne razsežnosti za Macrona, ki se do zdaj o njej še ni izrekel.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin