SiolNET. Novice Svet
9,97

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaplata pri zaplati. Poglejte eno najbolj zakrpanih cest.

9,97

termometer

Marsikdaj se pritožujemo nad stanjem cest in luknjami, ko se z avtomobilom vozimo čeznje, a po tako "sestavljeni" cesti, kot je med Vukovarjem in Ilokom, se verjetno še niste peljali.

Državna cesta med Vukovarjem in Ilokom je dolga okoli 20 kilometrov, prebivalci pa ji hudomušno pravijo "50 odtenkov sive", saj je cesta prekrita z zaplatami asfalta. Ta nenavadni videz preplastitve ceste je mnogim zanimiv, zato se ustavljajo in jo slikajo.

Cesta, ki se vije ob reki Donavi, ima številne manjše vzpone med dolinami in hribi, a to idilo kazi cesta. Kot poročajo hrvaški mediji, ta ni narejena v skladu s predpisi in zakoni, saj je preozka in tudi nima ustrezno urejene drenaže.

"Cesta je posmeh za Slavonijo in pravi pokazatelj, koliko država vlaga v to regijo," je za 24sata dejal predsednik mestnega odbora  Šarengrad Pero Ćorić. Obljube o novi cesti so stare že 15 let in jih mestni veljaki obudijo pred vsakimi volitvami.

Glavno obremenitev predstavljajo tovornjaki, ki vozijo proti Srbiji. Dnevno naj bi jih bilo med 400 in 800, kar na letni ravni znaša okoli 160 tisoč tovornjakov. Ob tem pa krajani dodajajo, da skoraj ne mine dan brez obiska cestnih delavcev, ki krpajo novo poškodbo na cesti. Odgovorni sicer že več let obljubljajo gradnjo sremske mejne transverzale, ki bi rešila težave močno načete ceste.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 24
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin