Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 3. 2022,
19.07

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Natisni članek

Pariz Elizejske poljane ovce

Ponedeljek, 7. 3. 2022, 19.07

2 leti, 1 mesec

Zakaj so se po Elizejskih poljanah sprehajale ovce? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

1

Eno od najbolj znanih avenij na svetu je včeraj zasedla čreda 2022 ovac. Z dogodkom so se poslovili od mednarodnega kmetijskega sejma, ki je potekal v francoski prestolnici, hkrati pa je bil sprevod ovac mišljen tudi kot praznovanje tradicionalne prakse selitve drobnice na poletne pašnike v Pirenejski regiji. Množica Parižanov je neobičajne obiskovalce seveda pozdravila z navdušenjem.

Med Parižane se je podalo kar 2022 puhastih volnenih prežvekovalk. Poskočnim ovcam so družbo delale krave, manjkali pa niso niti osli.

"Vse nam je bilo naklonjeno pri organizaciji dogodka 'Bearnaške norosti' na najlepši aveniji sveta. Zakaj smo to storili? Želimo, da bi Bearn, to južno francosko regijo in njeno identiteto, spoznali z dejavnostjo prednikov pašništva. To je torej oda pašništvu in še posebej transhumanizmu,"  je povedal Jacques Pedhontaa, predstavnik za turizem Pirenejev.

Navdušena množica je z zanimanjem spremljala živalski mimohod. Ob tem, ko so čredo krotili pastirji, so umetniki, bilo jih je več kot 350, na znameniti aveniji uprizorili tudi tradicionalne plese.

Gneča na bencinskih servisih.
Avtomoto Izjemen naval, vsi po gorivo: ponekod zmanjkalo dizla #video #foto

"Podeželski svet bomo pokazali mestnim ljudem, Parižanom, to pa pomeni, da jim bomo približali pašništvo v gorah. Od tega je odvisno gospodarstvo in to ni majhna stvar. 500 nas je prišlo in poskušali bomo razveseliti Parižane s svojo parado, da vidijo, kaj se dogaja 700 ali 800 kilometrov stran," je povedal Luc Martin, vzreditelj s francoskega podeželja.

Pariška čreda je prehodila dober kilometer, drobnica je strumno sledila kolovodji, nastopajočemu, ki je bil oblečen v nekdanjega francoskega kralja Henrika IV. Ta je bil znan tudi po spodbujanju kmetijstva.

"Po preteklih mesecih pandemije smo načrtovali zabavo, zdaj pa nas je doletel še ta prekleti ruski predsednik Putin, kar sploh ni bilo pričakovano. Praznični dogodek, ki kaže pozitivno stran podeželskega sveta, imamo z namenom, da ob bombardiranju, ki se dogaja nekaj kilometrov od naše države, ne pozabimo na svoje vsakdanje življenje. Upamo, da je Parižanom in prebivalcem osrednje francoske regije v teh težkih časih narisal vsaj nekaj smeha na obraz," je še dodal Pedhontaa, predstavnik za turizem Pirenejev.

Alina Kabajeva
Trendi Ljubica Vladimirja Putina naj bi se skrivala v strogo varovani švicarski koči
Ne spreglejte