SiolNET. Novice Svet
5,23

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za vse, ki dvomijo: to so prizori iz italijanskih bolnišnic #video

5,23

termometer

V Italiji, žarišču izbruha novega koronavirusa v Evropi, bolnišnice zaradi pacientov, okuženih z novim koronavirusom, pokajo po šivih. Pri naših zahodnih sosedih so namreč zabeležili 4.032 smrtnih žrtev ter 41.035 okuženih.

Italija, karantena Trendi Italijani v karanteni snemajo sporočila sebi izpred desetih dni #video

Da so razmere slabe, te dni nenehno opozarja italijansko zdravstveno osebje. Bolnišnice so preobremenjene, prav tako pa primanjkuje kadra in zaščitnega materiala.

Za vse, ki dvomijo o resnosti razmer

Na razmere v zdravstvu je opozoril tudi uporabnik Twitterja Tom Grundy, ki je na omenjenem družbenem omrežju objavil posnetek, na katerem je razvidna prenatrpanost prostorov v eni izmed tamkajšnjih bolnišnic. "Šokantni posnetki v italijanski bolnišnici za vse vaše znance, ki okužbe s covid-19 ne jemljejo resno," je ob posnetku pripisal uporabnik.

Kot je za oddajo Planet 18 povedala Nina Kohne, slovenska manekenka v Italiji, so bolnišnice prenatrpane, prostora ni niti za postelje za intenzivno nego. "Kdor resnično potrebuje respirator oziroma intenzivno nego, mora biti bitko s časom, ali se bo sprostila kakšna postelja, torej ali bo kdo umrl ali ozdravel," je še dejala Kohnetova in nadaljevala, da si ne more predstavljati stiske ljudi, ki delajo v bolnišnicah, in stiske bolnikov, ki čakajo na ozdravitev ali smrt.

Pogovor s Kohnetovo si lahko pogledate v prispevku spodaj:

Skokovit porast smrtnih primerov

V Italiji znova beležijo skokovit porast smrtnih primerov zaradi koronavirusne bolezni. Danes so zabeležili 627 novih smrtnih primerov kot dan prej, kar je rekordno povečanje od začetka epidemije novega koronavirusa v državi. 

Italija tako še naprej beleži največ smrtnih žrtev zaradi novega koronavirusa na svetu. Ozdravelo je 5.129 ljudi. Okuženih je najmanj 37.860 ljudi. 19.185 okuženih oseb je v domači izolaciji, 2.655 jih je v bolnišnici na intenzivnih oddelkih, kar pomeni sedem odstotkov vseh okuženih. Večina smrtnih primerov zaradi okužbe s covid-19 je imela že v preteklosti zdravstvene težave.

V Lombardiji, ki jo je epidemija novega koronavirusa v Italiji najbolj prizadela, se je število smrtnih primerov danes povzpelo na 2.549, kar je 380 več kot v četrtek. V tej italijanski deželi je okuženih 22.264 ljudi. 7.735 ljudi oseb v bolnišnici, od tega 1.050 na intenzivnih oddelkih. "Še naprej opažamo stalen porast smrtnih primerov in števila okužb," je številke pospremil pristojni za zdravje v Lombardiji Giulio Gallera. (STA)
Koronavirus Novice Italija: rast števila okuženih se počasi umirja #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 66
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin