SiolNET. Novice Svet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za nemškega ministra so desničarski populisti grožnja gospodarskemu razvoju

0

termometer

Nemški minister za gospodarstvo Sigmar Gabriel meni, da desničarski populisti, kot sta ameriški milijarder Donald Trump ali vodja francoske desnice Marine Le Pen, ogrožajo gospodarski razvoj.

"Donald Trump, Marine Le Pen ali Geert Wilders - vsi ti desni populisti ne predstavljajo samo nevarnosti za mir in socialno povezanost, ampak tudi za gospodarski razvoj," je za današnjo izdajo nemškega časnika Die Welt dejal Sigmar Gabriel.

Do nemške populistične AfD se ni želel opredeliti Trump se poteguje za predsedniško kandidaturo republikanske stranke na volitvah v ZDA. Podporo Američanov si pridobiva tudi na račun kritiziranja priseljencev in muslimanov.

Le Penova in Wilders sta voditelja desničarskih strank v Franciji in na Nizozemskem, znana po nacionalističnih stališčih. Gabriel se sicer ni želel opredeliti do nemške populistične stranke Alternativa za Nemčijo (AfD), ki je prav tako znana po sovražnih stališčih do priseljencev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prizadevati si je treba za pošteno globalizacijo "Desničarski populisti obljubljajo svojim privržencem vrnitev v pravljični svet, v katerem se gospodarsko življenje odvija zgolj znotraj meja lastnega naroda," je še opozoril namestnik nemške kanclerke, ki prihaja iz vrst socialdemokratov (SPD).

Po besedah Gabriela si moramo prizadevati za to, da pojasnimo, kako bomo globalizacijo oblikovali na pošten način. Pri tem tudi ne smemo pozabiti, da ima Nemčija kot velika izvoznica bolj kot katera koli druga država koristi od svetovne trgovine.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin