Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Maša Belak

Sreda,
3. 1. 2018,
8.19

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

3

Natisni članek

samomor gozd Japonska YouTube vlog vloger

Sreda, 3. 1. 2018, 8.19

6 let, 3 mesece

YouTube zvezdnik je šel v gozdu samomorov predaleč

Maša Belak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,60

3

Logan Paul | Foto Reuters

Foto: Reuters

Logan Paul, eden izmed najbolj znanih YouTube vlogerjev, je v nedeljo objavil svoj dnevni vlog, v katerem je pokazal tudi truplo neznanega samomorilca iz japonskega gozda.

Loganov zdaj že izbrisani posnetek, ki pa ga je še vedno mogoče najti na spletu, je prikazoval avtorja in njegove prijatelje v gozdu Aokigahara na Japonskem, znanem po tem, da v njem številni storijo samomor.

Ko je v gozdu naletel na truplo, ni prenehal snemati. | Foto: Thinkstock Ko je v gozdu naletel na truplo, ni prenehal snemati. Foto: Thinkstock

Paul in prijatelji so se tja odpravili, da bi v šali raziskali "grozljivi gozd", in nehote naleteli na obešenega moškega. Zvezdnik takrat ni prenehal snemati, ampak se mu je celo približal in ga snemal od blizu ter še naprej zbijal šale. 

Javnost nad 22-letnikom ogorčena

Čeprav je žrtvin obraz zameglil, je po objavi prejel val ogorčenih odzivov. Na Twitterju so razočaranje nad posnetkom izrazili tudi nekatere znane osebnosti in soustvarjalci vsebin na YouTubu.

"Ne morem verjeti, kako nespoštljivo do žrtve, njegove družine in mladih oboževalcev," je posnetek komentiral youtuber Grayson Dolan. 

"Kako si drzneš, gabiš se mi. Ne morem verjeti, da si vzgled toliko mladim ljudem," je zapisal igralec Aaron Paul.

Ameriška igralka Anna Akana je zapisala, da ne moreš s kamero hoditi po "gozdu samomorov" in trditi, da želiš s tem javnost opozoriti na mentalne bolezni.

Gledalcem, samomorilcu in njegovi družini se je opravičil 

Kmalu po negativnem odzivu javnosti je youtuber posnetek izbrisal, na Twitterju pa objavil pismo z opravičilom, kasneje pa še posnetek, ki si ga je do zdaj ogledalo že skoraj sedem milijonov ljudi.

"Pogosto se opomnim, kako velik vpliv imam, in z veliko močjo pride tudi velika odgovornost. Prvič v življenju lahko z žalostjo rečem, da sem to moč uporabil na napačen način. To se ne bo več ponovilo," je Logan Paul zapisal v pismu.

"Ne pričakujem, da mi bo oproščeno, ampak se želim zgolj opravičiti. Ko smo v gozdu naleteli na truplo, bi moral odložiti kamero. Veliko je stvari, ki bi jih moral narediti drugače, a jih nisem. In zato mi je iz dna srca žal," je v opravičilnem posnetku povedal Paul.

Gozd samomorov Aokigahara

Gozda se je skozi leta prijelo ime Gozd samomorov. | Foto: Thinkstock Gozda se je skozi leta prijelo ime Gozd samomorov. Foto: Thinkstock

Japonska je ena izmed držav z največ samomori v razvitem svetu. Njen gozd Aokigahara pa je mednarodno znan po tem, da je to prostor, kjer si ljudje vzamejo svoje življenje, prav tako pa je eden izmed najbolj strašljivih krajev na svetu.

- Gozd Aokigahara je eden od najbolj znanih lokacij za izvajanje samomorov na svetu.

- Japonska ima dolgo tradicijo samomorov.

- Največ tistih, ki v gozdu storijo samomor, to stori z obešanjem.

- Številni so prepričani, da v gozdu strašijo duhovi umrlih.

- Oblasti umrle enkrat na leto odnesejo iz gozda.

- V gozdu ni mobilnega omrežja.

 

 

 

Ne spreglejte