Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 9. 2020,
18.35

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

4

Natisni članek

noad Split ubežnik policija Hrvaška

Sreda, 2. 9. 2020, 18.35

3 leta, 7 mesecev

Policijska akcija v Splitu: šele po osmih urah prijeli pobeglega obtoženca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,38

4

Branimir Čaleta | Hrvaški policisti so v Splitu več kot osem ur iskali pobeglega obdolženca, ki je paznikom z lisicami na rokah pobegnil po današnji sodni obravnavi. | Foto MUP RH

Hrvaški policisti so v Splitu več kot osem ur iskali pobeglega obdolženca, ki je paznikom z lisicami na rokah pobegnil po današnji sodni obravnavi.

Foto: MUP RH

Splitski policisti so po več urah vendarle pridržali Branimirja Čaleto, ki je po današnjem začetku sojenja v Splitu zaradi umora noseče partnerice z lisicami na rokah pobegnil paznikom. Po poročanju hrvaških medijev so policisti pobeglega obdolženca v Splitu iskali več kot osem ur, pregledovali so tudi vozila na cestah, ki vodijo iz mesta. Moškega so zvečer vendarle prijeli v bližini stadiona Poljud, obtoženi pa se ob aretaciji ni upiral.

Branimir Čaleta je pravosodnim policistom pobegnil po obravnavi na splitskem sodišču nekaj po poldnevu, ko so ga spremljali proti policijskemu kombiju, s katerim bi ga prepeljali nazaj v splitski zapor. Pravosodni policisti so izstrelili več opozorilnih strelov in nekaj časa tekli za obtožencem, ki pa se mu je uspelo izogniti zasledovalcem.

Hrvaška, Zagreb
Novice Na Hrvaškem znova velik skok okuženih s koronavirusom

Policisti iščejo pobeglega obtoženca, ki naj bi umoril svojo nosečo partnerico

Potem ko so spoznali, da je obdolženec pobegnil, so policisti postavili nadzorne točke na cestah, ki vodijo iz mesta. Vozniki so v kilometrskih kolonah čakali na policijsko kontrolo. Posebne policijske enote so obtoženega iskale v različnih delih mesta, pri iskanju pa so jim pomagali tudi policijski psi. Čaletov odvetnik je za hrvaške medije povedal, da s svojim klientom po sojenju ni bil v stiku in da je vse informacije o njegovem pobegu spremljal prek medijev.

Malo pred deveto uro zvečer so nato policisti vendarle prijeli Čaleto, ki se zdaj vrača v zapor. Obtožnica ga bremeni, da je leta 2013 v Ukrajini umoril svoje dekle, ki je bilo v osmem mesecu nosečnosti. Tožilstvo navaja, da je bil motiv umora ljubosumje, češ da je bila noseča z drugim moškim.

Čaleta je svojo partnerico pretepel do smrti, najverjetneje jo je s kladivom udaril po obrazu in glavi, pravijo na tožilstvu. Zaradi poškodb nosečnice je umrl tudi še nerojeni otrok, poroča Slobodna Dalmacija. Pri časniku se ob tem sprašujejo, ali je obtoženemu pri njegovem današnjem pobegu kdo pomagal, saj se je za njim za več ur izgubila vsaka sled, piše STA.

Ne spreglejte