Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
8. 5. 2019,
7.00

Osveženo pred

4 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

3

Natisni članek

ZDA streljanje napad šola

Sreda, 8. 5. 2019, 7.00

4 leta, 11 mesecev

V streljanju na šoli v ZDA en mrtev in več ranjenih dijakov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,73

3

Dva mladeniča sta vstopila v srednjo šolo v kraju Highlands Ranch v ameriški zvezni državi Kolorado in streljala v dveh učilnicah. Kljub hitrem posredovanju policije, ki ju je pridržala, sta ranila najmanj osem dijakov. Eden od njih, star 18 let, je kasneje v bolnišnici umrl.

Streljanje
Novice Tragedija namesto veselja na zadnji dan pouka: študent ubil dva sošolca

Ranjeni so bili le dijaki, stari 15 let in več, policija pa še ni razkrila motiva za napad. Šolo, ki je kakšnih 24 kilometrov južno od Denverja, obiskuje okoli 1.850 dijakov in tudi predšolskih otrok. Med sedmimi ranjenimi sta najmanj dva dijaka v kritičnem stanju, trije dijaki pa so zvečer po lokalnem času že lahko zapustili bolnišnico.

Strelca obiskovala šolo, ki sta jo napadla

Napad se je zgodil v torek okoli 14. ure po lokalnem času, policija je bila na kraju dogodka v le nekaj minutah in preprečila najhujše, je v izjavi pojasnil šerif Tony Spurlock.

Strelca, eden od njiju je mladoleten, sta obiskovala šolo, ki sta jo napadla. Pred torkovim incidentom pa nista bila znana policiji, je dodal. Preiskavo streljanja je prevzela ameriška zvezna policija FBI.

Bela hiša je sporočila, da so predsednika Donalda Trumpa seznanili s položajem in da spremlja dogajanje. Vrh ameriške vlade je družinam, žrtvam in vsem prizadetim poslal sožalje in molitve.

Tri tedne po 20. obletnici, ko sta dijaka ubila 13 ljudi

Demokratski kongresnik iz Kolorada Jason Crow, ki zastopa okrožje, v katerem je srednja šola, je dejal, da misli na žrtve in molitve niso več dovolj. "Gre za prazne, šibke besede, ki niso dovolj," je dejal in pozval k strožjim ukrepom proti orožju.

Napad se je zgodil tri tedne po 20. obletnici napada na šolo v nekaj kilometrov oddaljenem kraju Columbine, kjer sta dva dijaka pobila 13 ljudi in na koncu storila samomor. Takrat je bilo sprejetih nekaj ukrepov proti orožju, vendar začasnih, ki so že nehali veljati.

V Koloradu se je podobna strelska tragedija zgodila tudi leta 2012 v kinodvorani predmestja Denverja Aurora, kjer je umrlo 12 ljudi. Napad v Highlands Ranchu se je zgodil le teden dni po napadu na kampusu univerze Severne Karoline v Charlottu, kjer je nekdanji študent ubil dve osebi in ranil štiri.

Ne spreglejte