SiolNET. Novice Svet
1,68

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V povezavi s Trumpovo ukrajinsko afero se je oglasil že drugi žvižgač

1,68

termometer

Donald Trump
Drugi žvižgač trdi, da ima informacije iz prve roke o dogajanju v povezavi s telefonskim pogovorom med Donaldom Trumpom in ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Foto: Reuters

V povezavi s spornim telefonskim pogovorom ameriškega predsednika Donalda Trumpa z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim se je oglasil še en žvižgač, ki prihaja iz obveščevalnih krogov. Kot trdi, je iz prve roke seznanjen z nekaterimi navedbami, ki so bile omenjene v prijavi prvega žvižgača.

Žvižgač, ki ga ameriški mediji opisujejo kot obveščevalca, ima informacije iz prve roke o določenem dogajanju v povezavi s telefonskim pogovorom med ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim. Omenjeni obveščevalec je o tem že govoril z generalnim inšpektorjem obveščevalnih dejavnosti, je za ameriško televizijo ABC danes dejal njegov odvetnik Mark Zaid, ki sicer zastopa tudi prvega žvižgača, povezanega z omenjenim škandalom.

Donald Trump Novice Skrivnostna Trumpova davčna napoved: žvižgač prijavil neprimeren pritisk na uradnike

V povezavi z ukrajinsko afero se je javil že drugi žvižgač

Afera v zvezi s telefonskim pogovorom, v katerem je Trump Zelenskega prosil za uslugo v zvezi s preiskavo sina nekdanjega ameriškega podpredsednika Joeja Bidna, ki je v vodstvu med demokratskimi predsedniškimi kandidati za volitve 2020, je konec septembra izbruhnil po tem, ko so v javnost prišle informacije o prijavi prvega žvižgača. Trumpu, ki je uslugo Zelenskega povezal s finančno pomočjo Ukrajini, zaradi teh izjav grozi ustavna obtožba. Ameriški predsednik je prijavo prvega žvižgača sicer označil za neresnično.

Trump je Zelenskega prek telefona prosil za uslugo glede preiskave sina nekdanjega ameriškega podpredsednika Joeja Bidna. Trump je Zelenskega prek telefona prosil za uslugo glede preiskave sina nekdanjega ameriškega podpredsednika Joeja Bidna. Foto: Reuters

Na najnovejše poročanje o novem žvižgaču se je Trump za zdaj odzval le na Twitterju: "Prvi tako imenovani 'žvižgač' z informacijami iz druge roke je moj telefonski pogovor razumel skoraj povsem napačno in zdaj prihaja še en 'žvižgač' iz globoke države, prav tako z informacijami iz druge roke." Demokrati v predstavniškem domu ameriškega kongresa so proti Trumpu zaradi prijave prvega žvižgača sprožili začetek preiskav za postopek odstavitve predsednika, v angleščini znan kot impeachment.

Heker, hekerski napad Novice Iranski hekerji poskušali vdreti v sistem Trumpove kampanje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin