Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 7. 2021,
18.29

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

3

Natisni članek

posilstvo Poreč

Ponedeljek, 12. 7. 2021, 18.29

2 leti, 9 mesecev

V Poreču naj bi posilili avstrijski maturantki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,01

3

Poreč | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Hrvaška policija je danes potrdila, da preiskuje domnevne primere posilstev na zabavah v turističnem naselju Lanterna pri Poreču. O domnevnih posilstvih in spolnih zlorabah na priljubljenih zabavah avstrijskih maturantov na Hrvaškem so danes poročali avstrijski mediji.

Avstrijski časnik Kronen Zeitung je danes navedel izjavo avstrijskega maturanta, ki je slišal, da naj bi varnostniki na zaprtih zabavah za avstrijske maturante nadlegovali dekleta, jih drogirali in celo posilili.

Maturant je na družbenih omrežjih Instagram in Snapchat poskusil preveriti govorice o domnevnih spolnih zlorabah. Prejel je odzive deklet iz Avstrije in Nemčije, ki so opisovala "neverjetne stvari". Počutijo se travmatizirana in ne vedo, s kom bi se pogovorila, je poročal avstrijski tabloid na svoji spletni strani.

Spolno nadlegovanje
Novice Se (spet) prikriva posilstvo, tokrat makedonskega delavca 16-letnice v Izoli?

Policisti prejeli dve ovadbi

Policijska uprava v Pulju je nato potrdila, da so med 20. junijem in 10. julijem prejeli dve ovadbi za kazniva dejanja proti spolni nedotakljivosti. Ugotovili so, da je 19-letni avstrijski državljan na maturantskem izletu posilil leto mlajšo rojakinjo. Osmega julija so ga priprli, je izjavo policije povzela hrvaška radio-televizija (HRT) na svoji spletni strani.

V primeru druge ovadbe preiskava še poteka. HRT poroča, da naj bi bil vpleten eden od varnostnikov, prav tako avstrijski državljan.

Oglasili so se tudi organizatorji maturantskih zabav, ki so povedali, da so seznanjeni s pritožbami na račun svojih varnostnikov iz Hrvaške in Avstrije. Kot so navedli, obtožbe niso potrjene, a so varnostnike, ki naj bi bili vpleteni v domnevna kazniva dejanja, odstranili iz Lanterne, je poročal hrvaški novičarski portal index.hr.

Ne spreglejte