Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Ponedeljek,
19. 6. 2017,
7.58

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

1

Natisni članek

požar Hrvaška Dalmacija

Ponedeljek, 19. 6. 2017, 7.58

6 let, 6 mesecev

V okolici Makarske zaradi požara evakuirali tri hotele

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

1

Iz dalmatinskega kraja Tučepi v bližini Makarske so zaradi požara ponoči evakuirali prebivalce in turiste iz hotelov Jadran, Neptun in Tamaris.

 

Požar je izbruhnil ponoči okoli 2.30 v kraju Gornji Tučepi, razširil pa se je vse do morja in parka Osejava. S požarom se je borilo okoli 200 gasilcev, ki jim je hotele uspelo ubraniti pred ognjem, a se ta zaradi burje še vedno širi proti Makarski, poroča jutarnji.hr.

V požaru ni bil nihče poškodovan. Cesta Makarska-Vrgorac in jadranska magistrala med Makarsko in Tučepi sta zaprti.

V bližini kraja Podgora na območju Makarske je tudi včeraj ponoči okoli 2. ure izbruhnil požar, v katerem je po prvih ocenah zgorelo okoli 300 hektarjev borovih gozdov, nizkega rastlinja in nasadov oljk. Gasilcem je v nedeljo čez dan uspelo omejiti širjenje požara, katerega vzrok še ugotavljajo.

Požar se je sprva hitro širil proti hišam v Podgori in tamkajšnjemu hotelu Sirena, vendar so gasilci že dopoldan širjenje ustavili, zato so se gostje lahko vrnili v hotel. Požar pa se je širil tudi proti gozdovom v Naravnemu parku Biokovo, kjer so popoldne pri gašenju sodelovala tudi tri letala za gašenje kanader. Zaradi požara je bila zjutraj do 10. ure zaprta jadranska magistrala.

STA

 

Na Portugalskem 62 mrtvih

Požar Portugalska | Foto: Reuters Foto: Reuters Na Portugalskem se še vedno več kot tisoč gasilcev bori proti najhujšemu gozdnemu požaru v zadnjih desetletjih, ki je v soboto zajel osrednji del države in do sedaj terjal najmanj 62 žrtev, več kot 60 je poškodovanih. V državi še vedno gori približno 35 gozdnih požarov, v pripravljenosti je več kot 2000 gasilcev in 660 vozil. 

Požar se je danes razširil na goratem in gozdnatem območju Leirie okoli 200 kilometrov severovzhodno od Lizbone. Ogrožal je več vasi, deset prebivalcev vasi Aguda pa so morali evakuirati. Zaradi suše, visokih temperatur in močnih sunkov vetra je delo gasilcev zelo oteženo. Oblasti opozarjajo, da se lahko število žrtev še poveča, saj več območij še niso uspelo doseči.

V državi so včeraj razglasili tridnevno žalovanje za žrtvami. STA
Ne spreglejte