SiolNET. Novice Svet
0,73

termometer

 • Messenger
 • Messenger

V nemirih v Kataloniji ta teden poškodovanih 579 ljudi #video

0,73

termometer

Zaradi nemirov, ki so ta teden v Kataloniji izbruhnili po obsodbi devetih katalonskih voditeljev zaradi vstajništva in zlorabe javnih sredstev, je zdravstveno oskrbo potrebovalo 579 ljudi, je sporočila katalonska ministrica za zdravje Alba Verges. Štirje so oslepeli na eno oko.

Barcelona Novice Slovenka v Barceloni: vladata kaos in žalost #video

Skupno so v bolnišnično oskrbo sprejeli 14 ljudi, ki so bili poškodovani med nočnimi protesti. Eden od teh je policist, ki je še vedno v kritičnem stanju. Stanje ženske, ki je bila v kritičnem stanju zaradi hude poškodbe možganov, se je izboljšalo, a je še vedno resno.

Ministrica obsodila uporabo represivnih sredstev

Ministrica za zdravje je o tistih s poškodbami oči dejala, da je nemogoče dokazati, da se je to zgodilo zaradi gumijastih nabojev, ki so jih izstrelili policisti, a dodala, da je "jasno, kaj se v teh dneh dogaja". Prav tako je obsodila uporabo takšnih represivnih sredstev, saj da jih je katalonski parlament prepovedal. "Mislim, da jih ne bi smeli več uporabljati, želimo policijo 21. stoletja," je še dodala.

1 / 9
2 / 9
3 / 9
4 / 9
5 / 9
6 / 9
7 / 9
8 / 9
9 / 9

V soboto zvečer je bilo v Barceloni razmeroma mirno z nekaj izjemami. Skupina mladih protestnikov je zanetila požar blizu sedeža policije v Barceloni, nato pa so jih policisti razgnali s solzivcem. Požare so zanetili tudi na trgu Plaza de Catalunya blizu priljubljene ulice Rambla. Regionalna policija, ki je vso noč prečesavala mesto, je prek Twitterja sporočila prebivalcem, naj ne hodijo v središče mesta.

Protesti v Barceloni Novice Barcelona: med policijo in protestniki izbruhnili novi spopadi #foto #video

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • izbrisani / 20.10.2019. ob 18:04 +4 0

  Absurdno je, da imajo Moldavci svojo državo pa recimo Slovenci, Kataloncem se jo pa odreka, da o Kurdih ne govorimo.

  +4 0
 • izbrisani / 21.10.2019. ob 07:49 +1 0

  Za TIMa nadaljevanje,....A od te in takšne "Evrope" ni pričakovati, da bi znala udejanjit pravni red. Pade namreč že pri Hrvatih, Avstrijci to dobro vedo.

  +1 0
 • izbrisani / 21.10.2019. ob 07:47 0 0

  TIM1991 / 21.10.2019. OB 06:21 - no ja Tim, malo si pomešal nezdružljivo. Pri prvi stvari gre za pravico narodov do samoodločbe, pri drugi pa za Avstrijski odnos do Avstrijske državne pogodbe. Ta je problematičen že vseskozi, a tukaj ni mesto za globljo analizo vzrokov. Če država de facto ne priznava, kar je podpisala-priznala de jure, bi jo bilo pač verjetno treba spametovat. .

  0 0
delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin