Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 10. 2020,
10.46

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,30

7

Natisni članek

cepivo Nemčija ukrepi

Petek, 23. 10. 2020, 10.46

3 leta, 6 mesecev

Več nemških mest izgublja nadzor nad pandemijo koronavirusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,30

7

Koronavirus v Nemčiji | Foto Reuters

Foto: Reuters

Lokalne zdravstvene oblasti imajo vse več težav z obvladovanjem izbruhov novega koronavirusa v več nemških mestih, je danes povedal tiskovni predstavnik nemške vlade Steffen Seibert. Posvaril je, da zaradi porasta okužb ne morejo več slediti stikom okuženih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Seibert sicer ni želel komentirati ocen, da bi lahko v Nemčiji kmalu na dnevni ravni potrjevali po 20 tisoč novih okužb. Povedal je le, da bo treba razmere spremljati na regionalni in lokalni ravni. "Trenutno ni smiselno ugibati o številu novih okužb po vsej državi," je dejal.

V Nemčiji podobno kot drugod po Evropi beležijo strm porast novih okužb z novim koronavirusom. Oblasti so danes poročale o 11.242 novih okužbah, skupno pa so v državi potrdili 403.291 okužb, od tega je umrlo skoraj 10 tisoč ljudi. Med drugim sta se s koronavirusom okužila tudi minister za zdravje Jens Spahn in njegov mož, piše STA.

Ukrepe za zajezitev širjenja okužbe v Nemčiji uvajajo predvsem na deželni oz. lokalni ravni. Med drugim omejujejo druženje in uvajajo obvezno nošenje mask. Ta konec tedna nameravajo v nemških mestih na teren poslati po več sto policistov, ki bodo preverjali, ali se ljudje držijo omejitve glede druženja, piše STA.

Proti koronavirusu bi lahko začeli cepiti že letos

V Nemčiji sicer potekajo priprave za začetek cepljenja proti novemu koronavirusu do konca leta, je po poročanju nemškega časnika Bild povedal nemški zdravstveni minister Jens Spahn. Nemška vlada namerava vzpostaviti 60 posebnih centrov za cepljenje. V zadnjem dnevu so v državi znova potrdili več kot 11 tisoč novih okužb z novim koronavirusom.

Spahn je na videokonferenci ta teden dejal, da je cepivo, ki ga nemško podjetje BioNTech razvija skupaj z ameriškim Pfizerjem, blizu odobritve, so za Bild povedali udeleženci konference. Cepljenje "bi se lahko začelo do konca leta", je dejal minister.

Nemško ministrstvo za zdravje namerava vzpostaviti 60 posebnih centrov za cepljenje po vsej državi, v katerih bo lahko cepivo shranjeno na ustrezni temperaturi. Zvezne dežele je minister pozval, naj do 10. novembra sporočijo, kje bi lahko te centre vzpostavili, piše STA.

Koronavirus.
Novice V četrtek okužbo potrdili pri 1.656 ljudeh

V enem dnevu potrdili 11.242 novih primerov okužbe

V Nemčiji so sicer v zadnjih 24 urah potrdili 11.242 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je približno 40 manj kot dan pred tem, ko so zabeležili rekordno število novih okužb v enem dnevu. Skupaj so po podatkih Inštituta Roberta Kocha v Nemčiji doslej potrdili 403.291 okužb. Umrlo je 9954 bolnikov z boleznijo covid-19, od tega 49 v zadnjem dnevu.

Reprodukcijsko število, ki kaže, koliko ljudi v povprečju okuži vsak okuženi, trenutno v Nemčiji znaša 1,11, dan pred tem pa je bilo 1,09. To pomeni, da 10 okuženih naprej okuži približno 11 drugih ljudi, poroča STA.

Covid-19, koronavirus, tesnoba, depresija, žalost
Trendi Leto 2020 bo pustilo posledice na našem duševnem zdravju
vrtec zarja kamnik
Novice Nadomestilo za starše, ki zaradi zaprtih vrtcev ne bodo mogli v službo #video
Janez Janša
Novice Novi ukrepi: zapirajo se saloni, vrtci, večina trgovin v trgovskih središčih ... #video
Ne spreglejte