Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
25. 6. 2021,
19.45

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,74

16

Natisni članek

nož noad napad Nemčija

Petek, 25. 6. 2021, 19.45

2 leti, 9 mesecev

V napadu z nožem na Bavarskem najmanj trije mrtvi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,74

16

V napadu z nožem v bavarskem mestu Würzburg so bili danes ubiti trije ljudje, še več pa jih je bilo ranjenih. Napada je osumljen 24-letni Somalijec, ki ga je policija obvladala in aretirala. Moški se je zdravil v psihiatrični bolnišnici.

Policija je bila o dogodku obveščena okoli 17. ure. Napad se je glede na prvotna poročila zgodil v bližini trga Barbarossa v Würzburgu v nemški zvezni deželi Bavarska, poročajo tuje tiskovne agencije.

"Trije so mrtvi, pet pa je huje poškodovanih," je povedal bavarski notranji minister Joachim Herrmann, ki je obiskal kraj napada. Še nekaj jih je bilo lažje poškodovanih.

Napada je osumljen 24-letni moški iz Somalije, ki je v mestu živel od leta 2015. Policija ga je ustrelila v nogo in aretirala. Njegovo življenje ni ogroženo.

Euro 2021: Nemčija - Madžarska
Sportal Madžari prestrašili Nemce, Ronaldo postavil svetovni rekord

Preiskovalci so našli dokumentacijo, da se je zdravil v psihiatrični ustanovi, je še povedal Herrmann. "Policijska preiskava bo pokazala, ali je šlo za islamistično dejanje ali je do napada prišlo zaradi psihiatričnega stanja" napadalca, je dodal.

Policija je sporočila, da nimajo znakov, da bi v napadu sodelovali še drugi storilci. Nevarnosti za prebivalce tako ni več.

Chris Brown
Trendi Chris Brown po napadu na Rihanno spet obtožen napada na žensko

Bavarski ministrski predsednik Markus Söder je v odzivu na napad dejal, da je pretresen. "Žalujemo z žrtvami in njihovimi družinami," je zapisal na Twitterju. Zahvalil se je tudi vsem mimoidočim, ki so se zoperstavili domnevnemu napadalcu.

Podoben napad se je na vlaku v Würzburgu zgodil julija 2016, ko je 17-letni afganistanski begunec s sekiro in nožem huje ranil štiri ljudi. Policija ga je ustrelila.

Novice Po zrušenju stanovanjskega bloka 159 pogrešanih. "Bojimo se slabih novic"
Ne spreglejte