Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
7. 7. 2024,
10.12

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Natisni članek

Gaza Vojna v Izraelu

Nedelja, 7. 7. 2024, 10.12

3 mesece

V izraelskem napadu na šolo v Gazi 16 mrtvih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,06
Gaza napad | Foto Reuters

Foto: Reuters

V izraelskem zračnem napadu na šolo v begunskem taborišču Nuseirat v osrednjem delu območja Gaze je bilo po podatkih palestinskih oblasti v soboto ubitih najmanj 16 Palestincev, ranjenih pa 50. Izraelska vojska je sporočila, da so bili tarča napada palestinski skrajneži. Vojna na območju Gaze se medtem danes nadaljuje že deseti mesec.

Izraelska vojska trdi, da so šolo, ki jo upravljajo Združeni narodi in v katero se je zateklo okoli 7.000 razseljenih Palestincev, pripadniki Hamasa uporabljali za skrivališče in operativno infrastrukturo, iz katere so izvajali napade na izraelsko vojsko.

Palestinske oblasti, ki jih v Gazi vodi palestinsko islamistično gibanje Hamas, so izraelski napad na šolo obsodile kot gnusen zločin in sporočile, da je bilo v napadu ubitih 16 ljudi, 50 ranjenih pa je v bolnišnici.

Gaza napad | Foto: Reuters Foto: Reuters

V soboto so iz Nuseraita poročali tudi o deset mrtvih Palestincih v izraelskem napadu na neko hišo. Med njimi so bili tudi trije lokalni novinarji. O spopadih in napadih so poročali tudi iz drugih krajev v palestinski enklavi.

Po palestinskih podatkih je bilo v desetih mesecih od začetka izraelske ofenzive, ki je sledila napadu palestinskega islamističnega gibanja Hamas na Izrael, v Gazi ubitih 38.000 Palestincev, ranjenih pa 87.705.

Izraelska vojska
Novice V izraelski raciji na Zahodnem bregu pet mrtvih
Ne spreglejte