Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 5. 2021,
14.43

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

4

Natisni članek

Italija Mario Draghi

Petek, 14. 5. 2021, 14.43

2 leti, 11 mesecev

V Italijo od nedelje brez obvezne karantene

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,45

4

italija | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Italija odpravlja obvezno karanteno za vse obiskovalce iz držav članic Evropske unije, Velike Britanije in Izraela, so danes sporočili z ministrstva za zdravje. Od nedelje bo za prebivalce omenjenih držav mogoč vstop v državo ob predložitvi negativnega testa na novi koronavirus.

14:45

Grčija

  • 14:45

    Grčija

    Grčija v upanju na okrevanje po pandemiji zaganja turizem

    Grčija je danes uradno zagnala turistično sezono. Tako vlada kot turistični sektor upata, da bodo sonce, plaže in morje privabili turiste in s tem okrepitev prihodkov po lanski slabi sezoni zaradi epidemije covida-19.

    Dvigujemo sidra," je v četrtek zvečer ob zagonu sezone povedal minister za turizem Hari Teoharis. Izrazil je prepričanje, da tuji turisti že nestrpno čakajo na obisk Grčije, ki je znana po svojem soncu in turkiznem morju.

    Glede na vladne ukrepe, ki so jih objavili ta teden, morajo vsi potniki, ki pridejo na grške otroke z letalom ali ladjo, predložiti potrdilo o cepljenju ali negativen rezultat na novi koronavirus. V večini državi pa je znova dovoljeno prosto gibanje, ki so ga omejili novembra lani.

    Vodilna evropska turistična agencija TUI je do konca maja napovedala 120 letov v Grčijo. Prvih šest bo pristalo že danes, še 15 pa v soboto. Na grških letališčih danes sicer pričakujejo okoli 40 letal iz tujine, v soboto pa 110.

V okviru novih pravil bo Italija tudi razširila seznam tako imenovanih poletov brez novega koronavirusa. To pomeni, da potniki pred vkrcanjem in po izkrcanju opravijo molekularne teste na novi koronavirus. Po novem bodo lahko poleg Američanov v Italijo prek teh koridorjev prišli tudi potniki iz Kanade, Japonske in Združenih arabskih emiratov, pristali pa bodo lahko v Rimu, Milanu, Neaplju in Benetkah.

Še naprej pa ostajajo prepovedani prihodi iz Brazilije.

indija
Novice Nezadržno se širi po svetu: indijska različica že v 44 državah #video

Zagon turizma ključnega pomena

Do zdaj so v Italiji za vstop v državo veljali obvezna predložitev negativnega testa na novi koronavirus, petdnevna karantena in novi test ob koncu karantene.

Italijanski premier Mario Draghi je menil, da je vrnitev tujih turistov v državo ključnega pomena pri zagonu gospodarstva. Italija je ena od najbolj prizadetih držav v pandemiji bolezni covid-19, ki je terjala več kot 120 tisoč življenj. Prejšnji mesec so odpravili več strogih omejitvenih ukrepov, med drugim so znova dovolili odprtje teras restavracij in kavarn, še vedno pa je v veljavi policijska ura.

COVID 19
Novice Toliko novih okužb so potrdili v četrtek #video
Covid-19. Koronavirus. Slovenija.
Novice V Sloveniji prvi primer indijske različice koronavirusa
Ne spreglejte