Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 9. 2021,
14.28

Osveženo pred

2 leti, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

12

Natisni članek

zdravstvena nega COVID-19 cepivo Koronavirus Francija

Četrtek, 16. 9. 2021, 14.28

2 leti, 7 mesecev

V Franciji suspendirali okoli tri tisoč necepljenih zdravstvenih delavcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

12

Zdravstveno osebje | V Franciji lahko od srede zaposleni v bolnišnicah, domovih za starejše, tisti, ki nudijo pomoč na domu, gasilci in reševalci delo opravljajo samo, če so bili cepljeni proti covidu ali pa so to bolezen pred kratkim preboleli. | Foto Reuters

V Franciji lahko od srede zaposleni v bolnišnicah, domovih za starejše, tisti, ki nudijo pomoč na domu, gasilci in reševalci delo opravljajo samo, če so bili cepljeni proti covidu ali pa so to bolezen pred kratkim preboleli.

Foto: Reuters

V Franciji so suspendirali okoli tri tisoč zdravstvenih delavcev, ker se do roka, ki se je iztekel v sredo, niso cepili proti covid-19. Zdravstvena oskrba po besedah francoskega ministra za zdravje Oliviera Verana kljub temu poteka nemoteno.

14:27

Kitajska

  • 14:27

    Kitajska

    Na Kitajskem so proti covidu-19 z vsemi odmerki cepili več kot milijardo ljudi, kar v državi z 1,4 milijarde prebivalci predstavlja 71 odstotkov prebivalstva, so danes sporočile kitajske oblasti.

    "Do 15. septembra je bilo razdeljenih 2,16 milijarde odmerkov cepiva," je sporočil predstavnik kitajske agencije za javno zdravje. 

    Kitajska je po številu precepljenih pred ZDA in Evropo, kljub temu pa oblasti še ne sproščajo številnih omejitvenih ukrepov.

    V provinci Fujian na jugu Kitajske sicer v zadnjem času beležijo porast okužb z delta različico novega koronavirusa, ki se širi tudi med šolarji. V mestu Putian so tako odredili zaprtje šol, da bi več milijonov prebivalcev testirali na novi koronavirus. Gre za prvi večji izbruh novega koronavirusa na Kitajskem od začetka pandemije covida-19, povezan s šolami.

     

"V sredo je bilo okoli tri tisoč zaposlenih v zdravstvenih in zdravstveno-socialnih ustanovah, ki še niso bili cepljeni, obveščenih o suspenzu," je danes za francoski radio RTL povedal Veran. Poleg tega je več deset zaposlenih dalo odpoved, ker se nočejo cepiti. 

cepivo
Novice V Angliji poživitveni odmerek proti covid-19 od prihodnjega tedna

Zdravstvena oskrba poteka nemoteno

Pojasnil je, da je v Franciji 2,7 milijona zdravstvenih delavcev, in zagotovil, da zdravstvena oskrba poteka nemoteno. Večina suspenzov je začasnih, med njimi pa veliko večino predstavljajo uslužbenci podpornih služb.

V Franciji lahko od srede zaposleni v bolnišnicah, domovih za starejše, tisti, ki nudijo pomoč na domu, gasilci in reševalci delo opravljajo samo, če so bili cepljeni proti covidu ali pa so to bolezen pred kratkim preboleli. To so določili z zakonom, sprejetim v začetku avgusta. Suspendiranim ne izplačajo plače.

Francoska agencija za javno zdravje je pretekli teden ocenila, da ni cepljenih približno 12 odstotkov osebja v bolnišnicah in okoli šest odstotkov zdravnikov v zasebnih ordinacijah.

V državi je sicer z vsemi potrebnimi odmerki proti covid-19 cepljenih 70 odstotkov ljudi. 74 odstotkov jih je prejelo najmanj en odmerek.

Hrvaška policija
Novice Starši 14-letniku ne pustijo nositi maske v šoli, posredovala je policija
Adnan Abu Walid al-Sahravi IS
Novice Francoska vojska ubila vodjo Islamske države v Afriki #video
Vladimir Putin
Novice Putin v samoizolaciji
Ne spreglejte