Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
27. 8. 2023,
10.20

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

Natisni članek

požar poškodovani smrt Bukarešta bencinski servis eksplozija Romunija

Nedelja, 27. 8. 2023, 10.20

8 mesecev

V eksploziji na bencinskem servisu dva mrtva in več poškodovanih #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,55

Pozno v soboto sta na bencinskem servisu v bližini romunske prestolnice Bukarešta odjeknili dve eksploziji, izbruhnil je tudi požar. V nesreči sta umrla dva človeka, več deset jih je utrpelo poškodbe, od tega več huje, poročajo tuje tiskovne agencije.

Umrla sta bila par. Moški, ki je umrl, je sicer podlegel infarktu, ženska pa je umrla zaradi hudih opeklin, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Med 57 poškodovanimi je 39 gasilcev in po dva policista in žandarja. Prebivalce v bližini nesreče so preventivno evakuirali, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Ponoči smo dva gasilca in dva civilista prepeljali v tujino na zdravljenje," je danes sporočil Raed Arafat, vodja urgentnega oddelka. Po podatkih romunskega obrambnega ministrstva so bile štiri osebe premeščene v Italijo in Belgijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Evropski komisar za krizno upravljanje Janez Lenarčič je na omrežju X, nekdanjem Twitterju, zapisal, da je Romunija prek mehanizma EU na področju civilne zaščite zaprosila za pomoč pri zdravljenju 18 bolnikov z opeklinami. Pomoč so že ponudile Avstrija, Nemčija in Norveška.

Nesreča se je zgodila na bencinskem servisu z avtoplinom v kraju Crevedia, okoli 20 kilometrov severozahodno od Bukarešte. Gasilcem je uspelo ponoči pogasiti požar, ki je izbruhnil po eksploziji. Vzrok eksplozije še ni znan, primer preiskuje romunsko tožilstvo.

Vzrok eksplozije še ni znan, primer pa sedaj preiskuje romunsko tožilstvo. Kot je še dodal Arafat, bencinski servis ni imel uradnega dovoljenja za obratovanje. Romunski predsednik Klaus Iohannis pa je na Facebooku nesrečo označil za tragedijo.

Streljanje na Floridi
Novice V rasistično motiviranem strelskem napadu ubite tri temnopolte osebe
gorivo dizel bencin črpalka
Novice Prihajajo nove cene goriva. Kaj nas čaka?
Prometna nesreča Italija
Novice Huda prometna nesreča na severu Italije: poškodovanih več otrok #video
Ne spreglejte