Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 6. 2020,
8.07

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16

Natisni članek

okuženi Brazilija Koronavirus

Ponedeljek, 22. 6. 2020, 8.07

3 leta, 10 mesecev

V Braziliji več kot 50 tisoč mrtvih in milijon okuženih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,16
Brazilija | Strokovnjaki opozarjajo, da so številke v državi z 210 milijoni prebivalcev zelo verjetno še precej višje, saj opravijo malo testov na okužbe. | Foto Reuters

Strokovnjaki opozarjajo, da so številke v državi z 210 milijoni prebivalcev zelo verjetno še precej višje, saj opravijo malo testov na okužbe.

Foto: Reuters

V Braziliji, ki je za ZDA druga najbolj prizadeta država v pandemiji, so v nedeljo uradno potrdili 50 tisoč smrti zaradi covid-19. V državi, kjer se povečuje politična nestabilnosti in obenem slabšajo gospodarske razmere, beležijo že več kot milijon primerov okužb.

Po podatkih brazilskega zdravstvenega ministrstva je v zadnjem dnevu zaradi covid-19 umrlo še 641 ljudi, skupaj že 50.617. Z novim koronavirusom je v Braziliji okuženih 1,085 milijona ljudi, poroča STA.

Novice V Braziliji kljub širjenju bolezni covid-19 odpirajo trgovine #video

Strokovnjaki medtem opozarjajo, da so številke v tej južnoameriški državi z 210 milijoni prebivalcev zelo verjetno še precej višje, saj opravijo malo testov na okužbe.

srbija koronavirus bolnišnica Beograd
Novice Porast novih okužb s koronavirusom tudi v Italiji #video

V Braziliji se je od prve potrjene okužbe v februarju ob širjenju novega koronavirusa znižala podpora desničarskemu predsedniku Jairu Bolsonaru, ki je v začetku pandemije covid-19 označil za blago gripo ter zavrnil sprejetje ukrepov za ustavitev njegovega širjenja. Številne države in mesta so zaščitne ukrepe sprejeli sami, vendar pa omejitve ponekod že sproščajo, še poroča STA.

Brazilija | Foto: Reuters Foto: Reuters

Na Kitajskem najmanj novih okužb od ponovnega izbruha covida-19

Po ponovnem izbruhu novega koronavirusa v Pekingu pred tednom in pol iz kitajske prestolnice zdaj prihajajo vzpodbudne novice. Danes so namreč na Kitajskem zabeležili le 18 novih okužb s koronavirusom, od tega devet v Pekingu, kar je najmanj od začetka izbruha, povezanega z eno od tržnic v mestu. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je to prvič po 13. juniju, da število novih primerov covida-19 v Pekingu ni dvomestno.

Manj vzpodbudni kot na Kitajskem so medtem podatki, ki jih je v nedeljo posredovala Svetovna zdravstvena organizacija (WHO). V nedeljo so namreč po navedbah WHO po vsem svetu zabeležili rekordnih 183.020 novih okužb s koronavirusom, kar je največ doslej. Kar 116.041 novih primerov je bilo na ameriški celini. Pred tem je bil globalni rekord 181.232, zabeležen 18. junija.

Število vseh primerov covida-19 na svetu tako že presega 8,7 milijona, umrlo je najmanj 461.000 ljudi.

Testiranje covid-19
Novice Nemški znanstveniki: Krvna skupina lahko vpliva na potek bolezni covid-19
koronavirus Italija
Novice Raziskava: koronavirus v Italiji prisoten že decembra
Ne spreglejte