Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 11. 2022,
11.50

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,49

2

smrt begunec Iran Charles de Gaulle Francija letališče terminal film Tom Hanks Steven Spielberg

Natisni članek

Nedelja, 13. 11. 2022, 11.50

1 leto, 8 mesecev

Umrl Iranec, ki je 18 let živel na pariškem letališču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,49

2

Umrl je iranski begunec Mehran Karimi Naseri, ki je 18 let živel na pariškem letališču Charles de Gaulle. Njegovo zgodbo je v filmu Terminal režiserja Stevena Spielberga upodobil Tom Hanks.

Letališka uprava je za nemško tiskovno agencijo dpa potrdila, da je 76-letni Karimi Naseri, ki se je predstavljal kot Sir Alfred, v soboto umrl naravne smrti v prostorih letališkega terminala 2F, kamor se je sredi septembra ponovno naselil po začasnem bivanju v zatočišču za begunce in nato hotelu.

Trendi Umrl eden najvplivnejših kitaristov vseh časov

Njegova zgodba je navdihnila režiserja Stevena Spielberga

Na letališču je pristal leta 1988, ko je med vmesnim postankom izgubil dokumente. Posledično ni več mogel dokazovati statusa begunca, prav tako ni smel nadaljevati poti niti zapustiti letališča. Več let si je neuspešno prizadeval, da bi ga sprejela kakšna evropska država. Leta 1999 je dobil vizum za Francijo, a je ostal v svojem zatočišču, ki si ga je napravil v prostorčku pod tekočimi stopnicami na letališču. Šele leta 2006 je iz zdravstvenih razlogov zapustil letališče, po zdravljenju v bolnišnici so ga sprejeli v domu za begunce.

Njegova zgodba je navdihnila režiserja Stevena Spielberga, ki je leta 2004 posnel film Terminal s Tomom Hanksom v glavni vlogi. Z denarjem, ki mu ga je prinesel film, se je Naseri naselil v hotelu. 

Zadnjih nekaj tednov je ponovno bival na letališču z vsemi svojimi stvarmi v vozičku. Po poročanju lokalnih medijev nazadnje ni več govoril in je samo strmel v prazno.

Novice V zrušenju stavbe v francoskem Lillu en mrtev
Novice Gasilci v pogorelem vikendu v Logatcu našli mrtvo osebo #foto
Ne spreglejte