Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 7. 2023,
15.08

Osveženo pred

11 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

zloraba Maldivi Volodimir Zelenski poslanec Ukrajina

Sreda, 26. 7. 2023, 15.08

11 mesecev, 3 tedne

Ukrajinski poslanec hlinil bolezen, da bi dopustoval na Maldivih

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,69
Jurij Aristov, ukrajinski poslanec | Aristov naj bi pod pretvezo poslovne poti sprva odšel v Litvo, kjer se je pretvarjal, da je zbolel, nato pa odletel na Maldive, poroča francoska tiskovna agencija AFP. | Foto Головченко Олександра - publisation, CC BY-SA 4.0

Aristov naj bi pod pretvezo poslovne poti sprva odšel v Litvo, kjer se je pretvarjal, da je zbolel, nato pa odletel na Maldive, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Foto: Головченко Олександра - publisation, CC BY-SA 4.0

V Ukrajini so preiskali dom poslanca Jurija Aristova, ki naj bi hlinil bolezen, bolniški stalež pa izkoristil za dopust na Maldivih, je danes sporočila ukrajinska varnostna služba SBU. Preiskovalci trdijo, da je Aristov, član stranke ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega, na otočju v Indijskem oceanu z družino bival v luksuznem hotelu.

Aristov naj bi pod pretvezo poslovne poti sprva odšel v Litvo, kjer se je pretvarjal, da je zbolel, nato pa odletel na Maldive, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

S tem ni prekršil le omejitve glede bolniškega staleža, pač pa tudi omejitve glede potovanj uradnih oseb v času vojne, ki trenutno veljajo v Ukrajini.

Zelenski besen na Aristova

Novica o poslančevi poti je razburila ukrajinskega predsednika in strankarskega kolega Volodimirja Zelenskega, ki je obsodil tovrstna ravnanja. "Za nekatere so to otoki in letovišča med vojno, za druge polnjenje žepov v vojaškem nabornem uradu, za tretje podkupnine na sodiščih," je dejal. "Vsaka notranja izdaja, vsak dopust na plaži ali osebno bogatenje namesto interesov Ukrajine sproži bes," je še sporočil Zelenski. | Foto: AP / Guliverimage "Vsaka notranja izdaja, vsak dopust na plaži ali osebno bogatenje namesto interesov Ukrajine sproži bes," je še sporočil Zelenski. Foto: AP / Guliverimage

"Vsaka notranja izdaja, vsak dopust na plaži ali osebno bogatenje namesto interesov Ukrajine sproži bes," je še sporočil Zelenski.

Aristov je po javnem razkritju spornega dopusta v torek podal odstopno izjavo, poroča ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform. Poslancu, ki je bil tudi namestnik predsednika odbora za nacionalno varnost, obrambo in obveščevalne zadeve, grozi do tri leta zaporne kazni.

Aleksej Navalni
Novice Zaprti ruski politik vojno v Ukrajini označil za "največjo neumnost tega stoletja" #video
Vladimir Putin, gospodarski forum SPIEF
Novice Putin brez soglasja prevzel dva velikana #video
Vrh Nata
Novice Stoltenberg: Z voditelji smo potrdili, da bo Ukrajina postala članica Nata
Volodimir Zelenski
Novice Zelenski priznal: Napredek proti ruski vojski je slabši, kot smo pričakovali
Ne spreglejte