Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matic Tomšič

Nedelja,
5. 1. 2020,
17.48

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

6

Natisni članek

Srbija ugrabitev

Nedelja, 5. 1. 2020, 17.48

4 leta, 3 mesece

Ujeli so zloglasnega Malčanskega brivca

Matic Tomšič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,30

6

Ninoslav Jovanović | Jovanović je bil zaradi posilstva dekleta in deklice prvič obsojen leta 1996 na deset let zapora, a so ga po devetih letih predčasno izpustili iz zapora. Kmalu po prihodu na prostost je ugrabil in posilil še eno deklico, ena pa mu je po ugrabitvi pobegnila. Leta 2006 je bil obsojen na 15 let zapora, a so ga januarja lani po 12 letih predčasno izpustili. Zatem je bil zaradi nadlegovanja žensk za zapahi še pet mesecev, a je kazen pred meseci odslužil. | Foto MUP Srbije

Jovanović je bil zaradi posilstva dekleta in deklice prvič obsojen leta 1996 na deset let zapora, a so ga po devetih letih predčasno izpustili iz zapora. Kmalu po prihodu na prostost je ugrabil in posilil še eno deklico, ena pa mu je po ugrabitvi pobegnila. Leta 2006 je bil obsojen na 15 let zapora, a so ga januarja lani po 12 letih predčasno izpustili. Zatem je bil zaradi nadlegovanja žensk za zapahi še pet mesecev, a je kazen pred meseci odslužil.

Foto: MUP Srbije

Srbska policija je po več dneh iskanja in nazadnje tudi obkolitvi vasi Malča, v kateri se je skrival, ujela in aretirala Ninoslava Jovanovića, ki je pred nekaj več kot dvema tednoma ugrabil dvanajstletno deklico. Jovanović, ki ga v Srbiji poznajo po vzdevku Malčanski brivec, se sodeč po fotografijah aretacije ni predal brez upiranja, a v boju s policisti potegnil krajšo. 

Ninoslav Jovanović oziroma tako imenovani Malčanski brivec, vzdevek si je prislužil zato, ker je v preteklosti ugrabil, ostrigel in zlorabil več mladih deklet, je 20. decembra lani ugrabil 12-letno Moniko iz Knjaževca vzhodno od Niša. Našli so jo šele po devetih dneh, Jovanović pa je pobegnil v vas Malča, kjer ga je 30. decembra obkolila srbska policija. 

Iz njegovega skrivališča, po informacijah srbskih medijev se je zatekel v eno od hiš v Malči, so ga policisti izbezali danes in zoper njega odredili 48-urno pridržanje. Jovanović je na prizorih aretacije, ki so preplavili družbeno omrežje Twitter, videti zelo izčrpan, očitno pa je prišlo tudi do uporabe fizične sile, saj ima okrvavljen obraz. 

Preberite tudi:

Novice V Srbiji množična iskalna akcija za deklico, ki naj bi jo ugrabil zloglasni pedofil
Novice Na zabavi poveličevali zločine v Srebrenici in Vukovarju #video
Ne spreglejte