Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 9. 2020,
10.53

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

okužba epidemija Koronavirus Hrvaška

Ponedeljek, 21. 9. 2020, 10.53

3 leta, 7 mesecev

Tudi na Hrvaškem manj testiranj in manj okužb

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Hrvaška | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na Hrvaškem so v preteklih 24 urah potrdili še 70 primerov okužbe z novim koronavirusom, še pet ljudi pa je umrlo zaradi bolezni covid-19, je danes potrdil nacionalni štab civilne zaščite. Gre za najmanjše število na novo okuženih v sosednji državi od prejšnjega ponedeljka. V preteklih 24 urah so opravili tudi manj testiranj kot ponavadi.

koronavirus
Novice V nedeljo le 50 novih okužb, a tudi manj testov #video

Na Hrvaškem sta trenutno 2.002 aktivna primera okužbe z novim koronavirusom. Na bolnišničnem zdravljenju je 297 ljudi, med njimi jih je 24 priključenih na medicinske ventilatorje, je danes še objavil nacionalni štab civilne zaščite.

Največ primerov v Zagrebški županiji

Glede na podatke posameznih županijskih štabov civilne zaščite je bilo od nedelje največ novih primerov v Zagrebški županiji, v kateri so potrdili devet novih okužb. Iz Primorsko-goranske županije poročajo o dveh novih primerih, v Istrski županiji pa ni bilo novih okužb.

Od 25. februarja, ko so na Hrvaškem potrdili prvi primer okužbe z novim koronavirusom, so do danes potrdili 14.992 okužb. Okrevalo je 12.737 ljudi, umrlo pa jih je 253. Do zdaj so testirali nekaj več kot 262.100 ljudi, od tega 3.268 v preteklih 24 urah, je še poročal nacionalni štab. V sosednji državi praviloma konec tedna opravijo manj testiranj kot ob delovnikih, ko dnevno število testiranj presega 5.000, piše STA.

V BiH in Srbiji padec števila okužb s koronavirusom

Iz Bosne in Hercegovine ter Srbije poročajo o padcu okužb z novim koronavirusom. V Srbiji so jih v zadnjih 24 urah potrdili 30, umrla sta dva bolnika s covidom-19. V BiH so potrdili 92 okužb, kar je najmanj v zadnjih mesecih. Umrlo je še šest bolnikov. V Črni gori so potrdili 230 okužb, dva bolnika sta umrla, piše STA.

koronavirus Madžarska
Novice Na Madžarskem rekordno število novih okužb s koronavirusom
Ne spreglejte