Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 3. 2021,
7.17

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

17

Natisni članek

družbena omrežja Twitter Donald Trump

Ponedeljek, 22. 3. 2021, 7.17

3 leta, 1 mesec

Trumpovo lastno družbeno omrežje že kmalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

17

Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump, ki so mu po napadu njegovih privržencev na ameriški kongres preprečili dostop do družbenih omrežij, kot sta Twitter in Facebook, po besedah njegovega svetovalca Jasona Millerja načrtuje ustanovitev lastnega družbenega omrežja.

Kot je za televizijo Fox News dejal Miller, naj bi Trumpovo družbeno omrežje morda zagnali že v dveh ali treh mesecih. Miller je izrazil prepričanje, da bo to družbeno omrežje popolnoma spremenilo igro in pridobilo več deset milijonov uporabnikov, poroča STA.

Trump med drugim nima dostopa do Twitterja, kjer je objavljal več kot katerikoli predsednik ZDA oziroma sploh katerikoli ameriški politik. Preko Twitterja je tudi vodil svojo politiko ter odpuščal člane vlade.

Na Twitterju je imel 88 milijonov sledilcev, med katerimi niso bili le podporniki, ampak vsi tisti, ki so želeli izvedeti novice iz prve roke. Sedaj občasno objavi kakšno izjavo za javnost, vendar pa je Miller zagotovil, da trdo dela na zagonu lastnega družbenega omrežja.

Trump naj bi bil dolžan več sto milijonov dolarjev

Trump je še vedno zelo vpliven v republikanski stranki in uživa največ podpore med republikanskimi volivci glede možne predsedniške kandidature leta 2024. Vendar proti njemu teče tudi več preiskav in tožb, spomni STA.

Zaradi poskusa vplivanja na državne uradnike Georgie, naj spremenijo izid volitev v njegov prid, proti njemu teče kazenska preiskava. Kazenska preiskava poteka tudi v New Yorku glede poslovanja njegovega podjetja. Vložena je bila tudi civilna tožba zaradi napada njegovih privržencev na kongres, civilno ga toži nečakinja Mary Trump zaradi zapuščine Trumpovega očeta, za spolni napad oziroma nadlegovanje pa ga tožita najmanj dve ženski.

Doslej so se že pojavila ugibanja o tem, da Trump razmišlja o ustanovitvi lastne televizije. Vendar pa to zahteva veliko kapitala, Trumpova blagovna znamka pa je v času njegovega vodenja ZDA utrpela precej škode. Dolžan naj bi bil več sto milijonov dolarjev.

The Hill in drugi mediji so konec tedna poročali, da Trumpovo slavno pozlačeno zasebno letalo boeing 757 stoji pokvarjeno na manjšem letališču v New Yorku, ker je potrebno popravil, vrednih nekaj sto tisoč dolarjev, še navaja STA.

Delno zaprli Trumpov Mar a Lago

Ameriški mediji poročajo, da je Trumpovo posestvo Mar a Lago na Floridi deloma zaprto zaradi izbruha okužb z novim koronavirusom, kar naj bi se zgodilo, potem ko je tam potekala prireditev za zbiranje sredstev za senatno kampanjo nekdanje veleposlanice v Sloveniji Lynde Blanchard.

Trumpovo posestvo Mar a Lago na Floridi je deloma zaprto zaradi izbruha okužb z novim koronavirusom. | Foto: Reuters Trumpovo posestvo Mar a Lago na Floridi je deloma zaprto zaradi izbruha okužb z novim koronavirusom. Foto: Reuters Blanchardova je prva med republikanci razglasila namero, da se bo potegovala za sedež republikanskega senatorja iz Alabame Richarda Shelbyja, ki je napovedal, da se bo po letu 2022 upokojil.

Trump pohvalil delo Blanchardove v Sloveniji

Do Trumpa naj bi bilo danes težje priti kot prej, ko je bil predsednik ZDA, vendar pa je prišel na dogodek Blanchardove in med drugim dejal, da je kot veleposlanica v Sloveniji opravila odlično delo. Ni pa povedal, ali podpira njeno senatno kampanjo.

Nekateri ameriški mediji namigujejo, da bo izrekel podporo republikanskemu kongresniku Mou Brooksu, ki naj bi danes objavil namero, da se bo potegoval za Shelbyjev sedež.

Nekdanja veleposlanica ZDA v Sloveniji Lynda Blanchard. | Foto: Ana Kovač Nekdanja veleposlanica ZDA v Sloveniji Lynda Blanchard. Foto: Ana Kovač Brooks je bil med prvimi republikanskimi kongresniki, ki so decembra lani napovedali, da bodo ugovarjali formalni potrditvi izida predsedniških volitev v ameriškem kongresu, kamor so 6. januarja vdrli Trumpovi privrženci.

Politico poroča, da bo Trumpovo podporo najverjetneje dobil Brooks, med drugim zaradi tega, ker naj bi Blanchardova oziroma njena ekipa naredila napako z navajanjem in pretiravanjem o njenih tesnih povezavah s Trumpom.

Ne spreglejte