Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 6. 2020,
13.20

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

4

Natisni članek

ZDA Mary Trump knjiga Donald Trump

Četrtek, 25. 6. 2020, 13.20

3 leta, 9 mesecev

Trumpov brat toži nečakinjo zaradi knjige o predsedniku ZDA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

4

Donald Trump | Trumpova družina želi ustaviti izid knjige o ameriškem predsedniku, ki jo je napisala njegova nečakinja Mary Trump. | Foto Reuters

Trumpova družina želi ustaviti izid knjige o ameriškem predsedniku, ki jo je napisala njegova nečakinja Mary Trump.

Foto: Reuters

Robert Trump, brat ameriškega predsednika Donalda Trumpa, je v torek vložil tožbo na newyorškem sodišču, s katero želi ustaviti izdajo knjige o svojem bratu, ki jo je napisala njuna nečakinja Mary Trump, sicer hčerka pokojnega predsednikovega starejšega brata Freda Trumpa mlajšega.

Donald Trump
Trendi Trump hoče preprečiti izid knjige, ki ga označuje za "najnevarnejšega moškega na svetu"

Petinpetdesetletna Mary Trump je napisala knjigo z naslovom Preveč in nikoli dovolj: Kako je moja družina ustvarila najbolj nevarnega moža na svetu, ki jo bo založba Simon & Schuster izdala predvidoma poleti. To je prvič do zdaj, da je kritično knjigo o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu napisal kdo iz njegove družine, poroča STA. Tudi pri tej knjigi bodo zaslužek pobrali predvsem odvetniki, saj Trump trdi, da je nečakinja podpisala z njim sporazum o molčečnosti in da ga bo s knjigo kršila.

Knjiga Donald Trump
Novice V ZDA je kljub oviram Bele hiše izšla Boltonova knjiga o Trumpu

Knjiga že pred izidom velja za uspešnico

Za zdaj se je predsedniku v bran postavil njegov mlajši brat Robert Trump, ki je prevzel nalogo, da nečakinjo preganja po sodni poti. Predsednik ZDA ima sicer še dve starejši sestri Maryanne in Elizabeth. Starejši brat Fred mlajši, ki je oče prej omenjene Mary, pa je zaradi alkoholizma leta 1981 umrl v starosti 43 let, piše STA.

Ne glede na to, da je bilo o Trumpu in Trumpih napisano že morje knjig, knjiga predsednikove nečakinje velja za uspešnico, še preden je prišla na knjižne police v predprodaji. Izšla naj bi 28. julija, med drugim pa opisuje različne družinske skrivnosti, nočne more in travme, ki so izoblikovale zdajšnjega ameriškega predsednika.

Ne glede na to, da je bilo o Trumpu in Trumpih napisano že morje knjig, knjiga predsednikove nečakinje velja za uspešnico, še preden je prišla na knjižne police v predprodaji. | Foto: Reuters Ne glede na to, da je bilo o Trumpu in Trumpih napisano že morje knjig, knjiga predsednikove nečakinje velja za uspešnico, še preden je prišla na knjižne police v predprodaji. Foto: Reuters

Predsednik Trump je pred dnevi za medij Axios dejal, da Mary ne sme objaviti knjige, ker je že leta 2001 podpisala sporazum o molčečnosti ob poravnavi njene tožbe proti njemu, tetama in stricu Robertu o dediščini njihovega pokojnega očeta Freda Trumpa. V zameno za denar naj bi se zavezala molčečnosti.

Koronavirus ZDA
Novice Rekordno hitro naraščanje okužb, po državi nastajajo nova žarišča #video

Mary Trump v zameno za denar podpisala sporazum o molčečnosti

Tako je zapisano tudi v tožbi Roberta Trumpa, ki je bila vložena v New Yorku s priloženim besedilom sporazuma o molčečnosti. Ta v pravi, da Mary ne sme posredno ali neposredno objaviti ničesar o njenem razmerju z družino, če nima posebnega dovoljenja Donalda Trumpa, njegovih sester in brata.

Maryjin odvetnik Theodore Boutrous mlajši pa medtem pravi, da poskušajo Trumpovi preprečiti objavo knjige, ki je v javnem interesu, ker nočejo, da bi resnica prišla na dan. Šlo naj bi za kršitev svobode govora. Tiskovna predstavnica založbe Simon & Schuster, ki je izdala tudi zadnjo knjigo Johna Boltona, je sporočila, da bo tudi ta tožba, tako kot prejšnje za druge knjige, propadla.

Mary Trump je bila skupaj s svojim bratom leta 2000 po smrti Freda Trumpa bolj ali manj izpuščena pri dediščini, zato je vložila tožbo. Strica ter teti so ji potem odmerili nekaj denarja v zameno za podpis sporazuma o molčečnosti, poroča STA.

Ne spreglejte