Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
29. 10. 2019,
16.36

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

1

Natisni članek

Donald Trump Abu Bakr Al Bagdadi ZDA Sirija

Torek, 29. 10. 2019, 16.36

4 leta, 5 mesecev

Trump sporočil, da je bil ubit tudi verjetni Bagdadijev naslednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,89

1

Donald Trump | Foto Reuters

Foto: Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump je danes sporočil, da je bil likvidiran tudi mož, ki bi verjetno nasledil ubitega vodjo skrajne skupine Islamska država Abuja Bakra al Bagdadija. Trump njegove identitete ni razkril, prav tako ni navedel, kako je bil ubit.

"Pravkar potrjeno, da so ameriške enote pokončale številko ena za zamenjavo Abuja Bakra al Bagdadija. Po vsej verjetnosti bi prevzel najvišji položaj - zdaj je tudi on mrtev!" je na Twitterju sporočil Donald Trump.

Visoki predstavnik kurdskih sil v Siriji je sporočil, da je bil v nedeljo v ločenem napadu v vasi Ain al Bajdah ubit Bagdadijev tiskovni predstavnik in desna roka Abu Hasan al Muhadžir.

Za zdaj ni jasno, ali je Trump v svojem tvitu govoril o njem.

Abu Bakr al Bagdadi
Novice Med napadom na Bagdadija prijeli dva človeka

Poveljnik Sirskih demokratičnih sil (SDF) Mazlum Abdi je sporočil, da je bil Muhadžir tarča usklajene operacije obveščevalcev SDF in ameriške vojske. Ta napad so izvedli dan po ameriški operaciji na severozahodu Sirije, v kateri je bil ubit Bagdadi.

Ustanovitelj Islamske države se je v begu pred ameriškimi specialci razstrelil s samomorilskim jopičem, pri čemer je poleg sebe ubil še tri otroke.

Novice Trump potrdil smrt vodje IS Al Bagdadija #video

Identiteta psa ostaja skrita

Trump je objavil fotografijo psa, ki je v noči na nedeljo sodeloval v lovu na Bagdadija, vendar pa njegova "identiteta" menda ostaja še naprej skrita. Gre za psa pasme belgijski ovčar Malinois, ki je bil med operacijo ranjen.

Trump, ki je prvi predsednik ZDA po dolgih letih brez psa v Beli hiši, je v svojem skoraj uro trajajočem opisu lova na voditelja Islamske države Bagdadija v nedeljo poleg samega sebe in vojakov hvalil tudi psa, katerega ime in spol še nista znana, ker ostaja v "teatru operacij".

Pes pasme belgijski ovčar Malinois | Foto: Reuters Foto: Reuters Vendar pa Američani, ki so znani po tem, da njihova ljubezen do živali pogosto presega ljubezen do sočloveka, nestrpno čakajo trenutek, ko bodo lahko tudi tega psa slavili, tako kot Caira, ki je sodeloval v lovu na Osamo bin Ladna.

Neidentificirani pes je bil edina žrtev ameriške operacije proti Bagdadiju, ki se je po Trumpovih trditvah razstrelil z eksplozivnim jopičem v predoru brez izhoda in pri tem ubil še svoje tri otroke. Pes, ki je bil najbližje teroristu, je bil pri tem rahlo ranjen, vendar bo preživel.

Ne spreglejte