SiolNET. Novice Svet
2,13

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trump po strelskem pohodu v Teksasu za več orožja v šolah

2,13

termometer

Donald Trump | Trump je vso krivdo pripisal strelčevemu duševnemu zdravju in zanemaril vlogo orožja pri streljanju. "Pošast, ki je zagrešila ta zločin, je čisto zlo, čista krutost, čisto sovraštvo," je dejal. "Obstoj zla v našem svetu ni razlog za razorožitev državljanov, ki spoštujejo zakone. Obstoj zla je eden najboljših razlogov za oborožitev državljanov, ki spoštujejo zakone," je zatrdil. | Foto: Reuters
Trump je vso krivdo pripisal strelčevemu duševnemu zdravju in zanemaril vlogo orožja pri streljanju. "Pošast, ki je zagrešila ta zločin, je čisto zlo, čista krutost, čisto sovraštvo," je dejal. "Obstoj zla v našem svetu ni razlog za razorožitev državljanov, ki spoštujejo zakone. Obstoj zla je eden najboljših razlogov za oborožitev državljanov, ki spoštujejo zakone," je zatrdil. Foto: Reuters

Nekdanji ameriški predsednik Donald Trump je po torkovem strelskem pohodu v teksaški šoli, kjer je napadalec ubil 19 učencev in dve učiteljici, pozval k več orožja v šolah. "Obstoj zla je eden najboljših razlogov za oborožitev državljanov, ki spoštujejo zakone," je dejal v petek na letni konvenciji Nacionalne orožarske zveze (NRA).

Trump se je obregnil ob "groteskna prizadevanja" za nadzor nad prodajo orožja in demokrate obtožil, da politizirajo streljanje na šoli v mestu Uvalde v Teksasu.

Miah Cerrilo Novice Pokol na teksaški šoli 11-letnica preživela, ker se je namazala s krvjo

Po njegovih besedah politika nadzora nad orožjem ne bi storila "popolnoma ničesar", da bi preprečili torkov strelski pohod 18-letnika z zakonito kupljenim orožjem, poročajo tuje tiskovne agencije. Oborožene varnostne sile in učitelji bi lahko preprečili grozljiva dejanja, je prepričan Trump.

Detektorji kovin in oboroženi varnostniki

Trump je na začetku govora na konvenciji NRA v Houstonu prebral imena 19 otrok in dveh učiteljic, ki jih je ustrelil Salvador Ramos. Pozval je k uvedbi detektorjev kovin in oboroženim varnostnim službam v vseh šolah v ZDA.

Z "novimi tehnologijami" je po njegovem treba zagotoviti, da nepooblaščena oseba ne more vstopiti v šolo z orožjem. Učiteljem, ki so za to usposobljeni, bi moralo biti dovoljeno nositi orožje, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa dejal Trump. "Ni bolj vabljivega znaka za množičnega morilca kot znak, ki označuje območje brez orožja," je dejal in dodal, da so to "najnevarnejši kraji".

Letni kongres NRA se je v Houstonu začel tri dni po pokolu, ki se je zgodil v približno 450 kilometrov oddaljenem mestu Uvalde. Nekateri politiki in glasbeniki so odpovedali udeležbo na dogodku.

Po poročanju medijev je pred prizoriščem dogodka več tisoč ljudi protestiralo proti nasilju z orožjem in NRA.

Poboj v Texasu Novice Teksaški strelec napad na osnovno šolo napovedal na Facebooku salvador ramos Novice Kdo je 18-letnik, ki je zagrešil enega najhujših šolskih strelskih napadov v zgodovini ZDA Texas streljanje šola Novice Policija tava v temi. Motiv za šolski pokol v Teksasu še vedno neznanka. #foto #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin