Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 8. 2020,
8.04

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

tropska nevihta smrtne žrtve nevihta ZDA

Sreda, 5. 8. 2020, 8.04

3 leta, 8 mesecev

Tropska nevihta pustošila po ZDA, umrli trije ljudje #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Tropska nevihta Isaias je v torek z obilnim dežjem in močnim vetrom pustošila po vzhodni obali ZDA. Po najnovejših podatkih so umrli trije ljudje, in sicer dva v Severni Karolini in eden v mestu New York.

Isaias je vzhodno obalo ZDA dosegel v ponedeljek zvečer kot orkan prve stopnje, kasneje pa je oslabel v tropsko nevihto. Na območje je prinesel obilno deževje in močan veter, zaradi česar je več milijonov gospodinjstev na vzhodu ZDA ostalo brez elektrike, zaprte so bile ceste, odpovedani pa številni poleti.

Eksplozije v Libanonu
Novice Libanon po eksplozijah: "Mrtvi in ranjeni so vsepovsod" #foto #video

Tropska nevihta zahtevala štiri smrtne žrtve

V Severni Karolini, kjer je orkan dosegel kopno, sta po poročanju tamkajšnjih medijev umrla najmanj dva človeka, več deset jih je bilo poškodovanih. Guverner te ameriške zvezne države Roy Cooper je sicer ocenil, da Isaias ni povzročil toliko škode, kot so pričakovali. V newyorški četrti Queens pa je umrl moški, ker je na njegov parkiran kombi padlo drevo, je poročal lokalni radio NBC4. Isaias se medtem pomika naprej proti severovzhodu in je že dosegel zvezno državo Nova Anglija, poroča STA.

Isaias je vzhodno obalo ZDA dosegel v ponedeljek zvečer kot orkan prve stopnje, kasneje pa je oslabel v tropsko nevihto. | Foto: Reuters Isaias je vzhodno obalo ZDA dosegel v ponedeljek zvečer kot orkan prve stopnje, kasneje pa je oslabel v tropsko nevihto. Foto: Reuters

Isaias se je kot tropska nevihta prejšnji teden oblikoval nad Karibskim morjem. V četrtek je dosegel Portoriko, kjer je povzročil zemeljske plazove in poplave, nato pa se okrepil v orkan prve stopnje. V soboto je dosegel Bahame, nato pa je znova oslabel v tropsko nevihto. V ponedeljek se je spet okrepil v orkan prve stopnje in dosegel ZDA, a ne Floride, kot so sprva napovedovali.

Ne spreglejte