SiolNET. Novice Svet
8,85

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tragična zgodba: necepljeni starši za seboj pustili pet sirot

8,85

termometer

Zakonca Daniel in Davy Macias iz Kalifornije sta v roku dveh tednov oba umrla zaradi koronavirusa. Za seboj sta pustila pet majhnih otrok, med njimi enega novorojenčka. Par se je nameraval cepiti proti covid-19, a je bilo žal prepozno.

Sedemintridesetletna Davy Macias je bila sedem mesecev noseča s petim otrokom, opravljala pa je delo bolničarke, ko se je kljub upoštevanju vseh ukrepov avgusta okužila z virusom, prav tako pa tudi njen 38-letni mož Daniel Macias, ki je poučeval matematiko na srednji šoli, poroča CNN.

Mama je rodila zdravo hčerko, a zaradi zapletov z boleznijo covid-19 kmalu umrla

Konec avgusta so zdravniki pomagali Davy, da je rodila deklico s carskim rezom. A mama je zaradi težav z boleznijo covid-19 umrla v 37. letu starosti. Podobne težave so se pojavile pri očetu, ta je še videl slike svoje novorojene hčerke, a mu je ni uspelo poimenovati, saj je umrl dva tedna po njenem rojstvu. V porodnišnici so zato novorojenko poimenovali kar "Punčka".

Cepljenje vrsta Metelkova Novice Naval na cepilne centre po Sloveniji #video rešilec Novice Tragična nesreča pri delu s traktorjem

Par ni bil cepljen

Zakonca nista bila cepljena in sta umrla 26. avgusta oziroma 9. septembra ter tako za seboj pustila pet otrok, starih od treh tednov do osem let. "Nista bila nasprotnika cepljenja, imela sta v načrtu, da bi se cepila," je za CNN povedala Terry Macias, babica, ki zdaj skrbi za otroke. Meni, da so se starši okužili v zadnjem tednu počitnic, ko so odšli v vodni park, tik preden se je znova začelo šolsko leto.

Borisav Jović Novice Zaradi covid-19 umrl nekdanji prvi mož Jugoslavije

Vsem otrokom je babica povedala, kaj se je zgodilo z njunimi starši. Starejša sta jo razumela, a babica ni prepričana, ali sta dojela, da se oče in mama ne bosta vrnila domov.

Babica otrok je za svojega sina in snaho povedala, da sta bila predana otrokom in bi zanje naredila karkoli. V zadnjem letu so prodali hišo in živeli pri Danielovih starših. Dodala je še, da covid-19 ne diskriminira, da družina ni bila pripravljena na to ter da se tak scenarij lahko zgodi komurkoli.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin