Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
15. 2. 2022,
20.32

Osveženo pred

1 leto, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

Natisni članek

obroč rekord

Torek, 15. 2. 2022, 20.32

1 leto, 7 mesecev

To je neverjeten podvig, ki je pristal v Guinnessovi knjigi rekordov #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

30-letnik je postavil nenavaden svetovni rekord v vrtenju obroča hulahup v položaju 'plank'. To je položaj telesa, pri katerem na rokah in prstih nog v ravni liniji držimo telo, kolikor dolgo zmoremo.

"Moje ime je Kai Sandmeyer. Postavil sem nov svetovni rekord v vrtenju obroča hulahup v položaju 'plank', ki znaša šest minut in 43 sekund," je povedal mladi računalničar iz Lenthersheima, majhnega mesta, ki leži na jugu Nemčije.

Kai pove, da je bil najtežji del pri postavljanju rekorda prav nenavaden položaj telesa, v katerem je vrtel obroč.

"Najtežji del je položaj 'plank'. Obroč hulahup vrtim že od otroštva in ga komaj občutim, tako da to ni težava. A zdržati v položaju 'plank' toliko časa, je zelo težko, in za to sem moral veliko vaditi," je povedal Kai.

Stanislav Petrov
Novice To je Rus, ki je svet v zadnjem trenutku rešil pred vojno

Videl nekdanjega rekorderja in rekord želel izboljšati

Idejo za postavitev rekorda je Kai dobil, ko je na družbenem omrežju videl posnetek nekdanjega rekorderja. Njegov rekord je z vztrajno vadbo Kai izboljšal kar dvakrat.

"Položaj 'plank' sem intenzivno treniral zjutraj pred službo in po njej. Nekako mi je uspelo ohraniti telo bolj zdravo, saj ta položaj vpliva na vse mišice. Vrtenje obroča v tem položaju sem treniral ob koncu tedna in po službi. Položaj 'plank' je bil res težak del treninga," je dodal.

Ko je o tem, da se namerava vpisati v najbolj brano knjigo na svetu, povedal prijateljem, so sprva mislili, da se šali. Kot pravi, sta bila najtežja dela prebiranje 36 strani dolgih pravil za vpis v Guinnessovo knjigo rekordov in vsa birokracija, ki je nato sledila. Ko je bilo to urejeno, je prišla komisija. Kaia so posneli z več zornih kotov, pri izvajanju sta bili prisotni dve priči, rekord pa je moral izvesti tudi na javnem mestu. V primeru, da mu ne bi uspelo, si je pripravil rezervni načrt.

Novice Zakaj se je iz vode pokazalo mesto? #video

Imel je rezervni načrt

"Če mi to ne bi uspelo, pa sem razmišljal, ker še ni bilo postavljenega nobenega rekorda iz vrtenja obroča hulahup med izvajanjem trebušnjakov, da bi storil to. Glede na to, da rekorda še ni, bi bilo najbrž dovolj, če bi naredil deset trebušnjakov. A mislim, da so birokratske zadeve trenutno zame prevelik zalogaj," je še povedal.

Ne spreglejte