Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
22. 5. 2013,
20.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

terorizem napad umor Velika Britanija

Sreda, 22. 5. 2013, 20.04

8 let

Terorista z mačeto ubijala na londonskih ulicah

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dva moška sta z mačeto napadla mimoidočega na severovzhodu Londona. Policija incident obravnava kot teroristični napad, Velika Britanija pa je šokirana.

Britanska policija je prejela sporočila o napadu z mačeto. Dva moška sta se z mačeto spravila nad moškega, ki je umrl. Policisti so na napadalca streljali, oba so prepeljali v bolnišnico, eden izmed njiju je v kritičnem stanju.

Napad obravnavajo kot teroristični napad Oblasti incident obravnavajo kot teroristični napad, saj naj bi napadalca svoje dejanje posnela na videokamero. Poleg tega pa naj bi napadalca pred napadom rekla: "Allahu Akbar". To v prevodu pomeni Bog je velik. Žrtev napadalcev naj bi bil po besedah lokalnega prebivalca Nicka Raynsforda vojak, vendar oblasti tega še niso potrdile, piše BBC. Raynsford je povedal, da je govoril z lokalno policijo, ki je potrdila, da je zasegla precej orožja, med njimi so bili noži, pištola in mačeta.

"Ta dva moška sta bila nora, bila sta kot živali. Zvlekla sta ga s pločnika in odvrgla njegovo truplo na sredino ceste," je za radio LBC povedal James, eden izmed očividcev. Dodal je, da sta napadalca, stara približno 20 let, po napadu mahala s svojimi noži in pištolo, nato pa ljudi prosila, naj ju fotografirajo, saj sta želela biti na televiziji. " Z ničemer se nista obremenjevala razen s tem, da so ju ljudje fotografirali," je še povedal James.

Napadalca: Nikoli ne boste varni Po poročanju Guardiana naj bi eden od napadalcev pred videokamero povedal: "Priseževa pri vsemogočnem Alahu, da se nikoli ne bova prenehala bojevati. Edini razlog za najino dejanje je vsakodnevno umiranje muslimanov. Britanski vojak je oko za oko, zob za zob. Opravičujeva se ženskam, ki so bile priče temu incidentu, vendar naše ženske morajo trpeti iste stvari. Nikoli ne boste varni. Odstranite svojo vlado, saj jim ni mar za vas."

Prek Twitterja se je oglasil londonski župan Boris Johnson, ki je dejal, da je napad "bolestno dejanje in neoprostljivo dejanje nasilja".

Ne spreglejte