SiolNET. Novice Svet
4,51

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Švedska na vrhu Evrope glede na število novih okužb s koronavirusom

4,51

termometer

švedska
Tudi na Švedskem uporabljajo aplikacijo za mobilne telefone za nadzor nad potencialnimi stiki z okuženimi s koronavirusom. Foto: Reuters

Švedska, ki je zaslovela s svojim mehkim pristopom v boju proti pandemiji covid-19, se v zadnjih dneh spopada z najhujšimi posledicami koronavirusa od začetka epidemije. V državi z več kot desetimi milijoni prebivalcev je zaradi koronavirusa umrlo že več kot 13 tisoč ljudi.

Švedska je imela v zadnjih sedmih dneh več novih primerov okužbe s koronavirusom kot katerakoli druga država v Evropi, poroča The Guardian. Število hospitaliziranih ljudi zaradi težje oblike prebolevanja covid-19 že od začetka epidemije ni bilo tako visoko kot v zadnjih dneh, vendar število smrti ostaja relativno nizko oziroma ne sledi preostalim trendom. Švedi to pripisujejo temu, da jim je uspelo velik del ranljivih skupin, predvsem starejše in oskrbovance v domovih za ostarele, že cepiti. V državi z več kot desetimi milijoni prebivalcev je zaradi koronavirusa umrlo že več kot 13 tisoč ljudi.

Švedska verjela v čredno imunost

Švedska je bila znana kot država, ki je zavračala ukrepe proti koronavirusu in se zanašala na čredno imunost. Že konec lanskega leta je bila skandinavska država zaradi naraščajočih primerov obolenj prisiljena začeti uvajati določene ukrepe, v zadnjih mesecih pa so tudi Švedi zaprli del javnega življenja.

Anders Tegnell Novice Kje se je zalomilo švedskemu superzvezdniku Švedska covid-19 Novice Na Švedskem letošnji november najbolj smrtonosen od epidemije španske gripe Anders Tegnell Novice So razvpitemu eksperimentu na severu Evrope šteti dnevi? Švedska, restavracija, bar, Stockholm Novice Tudi na Švedskem uvedli omejitev javnega zbiranja ljudi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin