SiolNET. Novice Svet
0,39

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Švedinjo oprostili suma dolgoletnega zadrževanja sina v ujetništvu

0,39

termometer

Švedski policist
Foto: Reuters

Švedsko tožilstvo je danes sporočilo, da so 70-letno Švedinjo oprostili suma dolgoletnega zadrževanja sina v ujetništvu. Kot so pojasnili, danes 41-letni sin v stanovanju na južnem obrobju Stockholma ni bil proti svoji volji.

Švedski policist Novice Švedinja sina več desetletij zadrževala v prisilni izolaciji

Žensko so zaradi suma, da je več desetletij v prisilni izolaciji zadrževala svojega sina, aretirali ta teden. Sina naj bi pred dnevi v popolnoma zanemarjenem stanovanju našla njegova sestra, potem ko je morala njuna mati v bolnišnico. Bil je podhranjen, z odprtimi ranami na nogah, skoraj brez zob in težko je govoril. Prepeljali so ga v bolnišnico, kjer so ga operirali, zdravniki pa so o njegovem stanju obvestili policijo, piše STA.

Očitke zavrača

Kot je dejala po poročanju švedskih medijev, je mati njenega brata izpisala iz šole, ko je bil star 12 let, in ga za 28 let odrezala od sveta. 70-letnico so zaradi suma prisilnega odvzema prostosti in hudih telesnih poškodb pridržali ter proti njej uvedli preiskavo, v sredo pa so jo izpustili. Ženska očitke zavrača.

"Nismo našli nobenih znakov, da je bil zaprt v stanovanje, zvezan ali da mu je bilo onemogočeno, da bi odšel. Prav tako ni znakov o prostorih, kjer bi lahko bil zaprt," je dejala tožilka Emma Olson. "Tudi moški je sam povedal, da bi lahko zapustil stanovanje, če bi želel," je dodala. Povedala je še, da so ga priče občasno videle zunaj stanovanja.

Tudi zdravstvene preiskave po njenih besedah niso pokazale, da bi šlo za nasilje. Povedala je še, da primer preiskujejo pristojne službe za socialno delo, še posebej navedbe, da je bil pred leti izpisan iz šole. Družba mora zdaj pomagati temu moškemu in tudi tej ženski ter zagotoviti, da se takšne stvari ne bodo več dogajale, je poudarila, še navaja STA.

Anders Tegnell Novice So razvpitemu eksperimentu na severu Evrope šteti dnevi?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin