Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 3. 2021,
8.56

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

2

Natisni članek

noad smrt policija masaža ZDA strelski napad

Sreda, 17. 3. 2021, 8.56

3 leta, 1 mesec

Strelski pohod v ZDA: med smrtnimi žrtvami tudi maserke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

2

Strelski pohod v ZDA | Pri večini smrtnih žrtev gre za maserke azijskega izvora. | Foto Reuters

Pri večini smrtnih žrtev gre za maserke azijskega izvora.

Foto: Reuters

V strelskem napadu na tri azijske masažne salone na širšem območju Atlante v ameriški zvezni državi Georgia je umrlo najmanj osem ljudi. Večina smrtnih žrtev so maserke azijskega izvora. Policija je po napadih v torek zvečer aretirala osumljenca, 21-letnega Roberta Aarona Longa iz Woodstocka. Motiv za streljanje še ni znan.

Koronavirus na Hrvaškem
Novice Porast okužb na Hrvaškem, za covid-19 umrla tudi 12-letnica

Longa so ujeli nekaj ur po streljanju, in sicer 240 kilometrov južno od Atlante. Poleg državnih in lokalnih policistov se je preiskavi pridružil tudi ameriški zvezni preiskovalni urad FBI. Long je najprej sejal smrt v Acworthu, severnem predmestju Atlante, kjer so ga posnele varnostne kamere. Na kraju sta umrli dve osebi, tri so prepeljali v bolnišnico, kjer sta dve kasneje umrli. Tamkajšnja policija uvodoma ni objavila spola ali etničnosti žrtev, piše STA.

V masažnih salonih ustreljene štiri ženske

Policija je kasneje posredovala po prijavi ropa v masažnem salonu v severovzhodnem delu Atlante, kjer so bile ustreljene tri ženske, v drugem salonu čez cesto pa so odkrili še eno ustreljeno žensko. Vodja policije Atlante Rodney Bryant uvodoma ni pojasnil motiva napada oziroma, ali je šlo za rop ali zločin iz sovraštva. V ZDA se od začetka izbruha pandemije bolezni covid-19 soočajo z rastjo nasilja nad osebami azijskega izvora.

Šerif okrožja Cherokee Frank Reynolds je dejal, da je osumljenec zanikal, da bi šlo za rasistični napad iz sovraštva. Iz pogovora z njim so razbrali, da je v preteklosti obiskoval tovrstne lokale in bil obseden s seksom. Načrtoval naj bi tudi pot na Florido, kjer bi skušal napasti neopredeljeno pornografsko industrijo.

Ameriški mediji prenašajo izjave njegovih sošolcev, ki pravijo, da je bil sin krščanskega pridigarja globoko veren. Na svojih družabnih medijih je med drugim objavil, da ima rad pico, pivo, orožje, družino in Boga. Preiskovalci so doslej potrdili, da je bilo ubitih sedem žensk, od katerih jih je bilo šest azijskega izvora. Zunanje ministrstvo Južne Koreje je potrdilo, da so bile med njimi štiri Korejke.

Policijski trak
Novice Sin prespal pri starših, zjutraj ju je napadel z nožem #video

Motiv za napad še ni znan

Čeprav za zdaj kaže, da ni šlo za rasistični napad, pa preiskovalci te možnosti ne izključujejo. Policijske organizacije v večjih ameriških mestih, kot so New York, Seattle, Atlanta in San Francisco, sporočajo, da povečujejo policijsko prisotnost v azijskih skupnostih. Podpredsednica ZDA Kamala Harris, ki je temnopoltega in azijskega porekla, je dejala, da motiva za napad še ne poznajo. "Azijsko-ameriški skupnosti pa sporočamo, da vam stojimo ob strani in razumemo, kako je napad prestrašil, šokiral in razburil vse ljudi," je dejala podpredsednica ZDA.

To je bil letos že šesti množični pokol s strelnim orožjem v ZDA in najhujši od avgusta 2019, ko je bilo v Daytonu devet žrtev. V ZDA za množični strelski pokol velja vsak, ki se konča z najmanj štirimi mrtvimi. Leta 2020 ni bilo veliko takih pokolov zaradi pandemije koronavirusa, ki je omejila množična druženja, poroča STA.

Uber
Novice Ker nista želeli nositi zaščitnih mask, sta napadli voznika Uberja #video
Ne spreglejte